ειδήσεις

1 TFLOPs performance στην 11η γενιά Intel Graphics

Η Intel Architecture Day μας επιφύλασσε εκτός από την αποκάλυψη της νέας αρχιτεκτονικής Sunny Cove και την 11η γενιά Intel Graphics.
Ένα σημαντικό βήμα μπροστά ευελπιστεί να κάνει η Intel και στον τομέα των γραφικών. Μετά την ανακοίνωση της νέας αρχιτεκτονικής που θα μας συνοδέψει κατά το 2019, μεγάλες αλλαγές θα υποστεί και το υποσύστημα των γραφικών των μελλοντικών επεξεργαστών καθώς η ανασχεδιασμένη GPU της Intel υπόσχεται 1 TFLOPs θεωρητικού performance.
Η 11η γενιά έρχεται με μεγάλο performance boost σε σχέση με το παρελθόν, ενώ προσφέρει και άλλες χρήσιμες δυνατότητες όπως αποκλειστικό hardware acceleration για decode και encode. Βάζοντας αριθμούς στην εξίσωση, από την 9η γενιά των 24 EUs (Execution Units) θα αντικατασταθεί από την νέα 11η γενιά και τα 64 'enhanced' EUs που θα ξεπεράσουν το φράγμα του 1 TFLOPs, ελαφρώς υψηλότερα δηλαδή από μια GT 1030 της NVIDIA. Η αύξηση θα βάλει την Intel σε πλεονεκτική θέση έναντι της NVIDIA όσον αντίστοιχες αποκλειστικές κάρτες γραφικών όμως στον χώρο των APUs θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση από την AMD και τις προτάσεις της με Vega GPUs.
Μαζί με τις υψηλότερες επιδόσεις και το hardware acceleration σε video encode/decode (μαζί και με HEVC) η Intel θα προσθέσει επίσης και συμβατότητα με υψηλές αναλύσεις αλλά και HDR για βελτίωση του dynamic range στην εικόνα ενώ παράλληλα θα υπάρχει και δυνατότητα streaming περιεχομένου. Τέλος, αυτή θα είναι η GPU που θα συνοδέψει τους επόμενους επεξεργαστές της Intel, όμως η εταιρία ευελπιστεί να παρουσιάσει και μια αποκλειστική GPU έναν χρόνο αργότερα (2020) φέρνοντας την ίδια σχεδίαση με αυξημένα χαρακτηριστικά.

About Freegr network

Από το Blogger.