Android

Κορυφαίες εφαρμογές για την εξοικονόμηση δεδομένων

Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε μέχρι και το Kb που θα ξοδέψει το κινητό μας, ιδίως εδώ στην Ελλάδα. Οι φορητές συσκευές και κυρίως το smartphone χρησιμοποιεί δεδομένα συνεχώς. Βασικά είναι στη φύση τους κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την κατανάλωση. Μπορείς να προβείς σε πολλές ενέργειες, όπως να απενεργοποιήσεις τον συγχρονισμό, να ελέγξεις τη χρήση των δεδομένων και άλλα. Υπάρχουν εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν.
Πρόκειται για μια βασική λύση χωρίς περιττές επιλογές. Η εφαρμογή σου δείχνει την κατανάλωση δεδομένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του πως κάθε εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα. Επιπροσθέτως μπορείς να απενεργοποιήσεις τα δεδομένα για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς συχνά ή που δεν θέλεις να προβαίνουν σε συγχρονισμό στο background. Υπάρχει βέβαια ένα tab που ονομάζεται Offers και δείχνει διαφημίσεις αλλά μπορείς εύκολα να το αγνοήσεις. Οι αξιολογήσεις στο Play Store ανάμεικτες, άλλοι το αγαπούν, άλλοι το μισούν. Επομένως δοκιμάστε και δείτε και εσείς αν σας αρέσει ή όχι.
Το Datally είναι μια εφαρμογή της Google και λειτουργεί όπως όλες σε αυτήν την κατηγορία εφαρμογών. Το app δείχνει τη συνολική χρήση ή τη χρήση ανά εφαρμογή. Επιπροσθέτως σου επιτρέπει να μπλοκάρεις τα background data και μπορείς να ρυθμίσεις ημερήσια όρια που σε βοηθούν να ελέγχεις αποτελεσματικά τη χρήση σου. Διαθέτει ένα feature αποκαλούμενο ως bedtime που σου δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρει τα background δεδομένα κατά τη διάρκεια των ωρών που κοιμάσαι. Μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μπλοκάρει όλα τα δεδομένα από οποιαδήποτε εφαρμογή, ωστόσο η Google το αφαίρεσε αυτό το feature για κάποιον λόγο. Ελπίζουμε να επιστρέψει, κατά τα άλλα είναι πολύ ιδανική εφαρμογή.
Το GlassWire είναι άλλη μια εφαρμογή για την παρακολούθηση της χρήσης των δεδομένων και μάλιστα μια από τις καλύτερες. Λειτουργεί και σαν security app. Παρακολουθεί τη χρήση δεδομένων ανά εφαρμογή, μπλοκάρει εφαρμογές από την πρόσβαση στο δίκτυο. Το UI είναι ιδιαίτερα όμορφο ενώ υπάρχει και μια premium έκδοση για περισσότερα features, αλλά και η δωρεάν λειτουργεί πολύ καλά για τους περισσότερους.
Οι web browsers είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους πρόσβασης στο διαδίκτυο. Πολλοί χρησιμοποιούν διάφορα data saving features και μερικά παραδείγματα είναι οι  Google Chrome, UC Browser Mini, Opera Mini και Phoenix Browser. Συμπιέζουν τα δεδομένα, μειώνουν την ανάλυση των εικόνων και μερικές φορές παραλείπουν μέρη ιστοσελίδων.
Το Android Go είναι μια light έκδοση που προορίζεται για τους χρήστες με οικονομικές συσκευές αλλά και εκείνους με λίγα δεδομένα. Διαθέτει πλήθος Lite και Go εφαρμογών που είναι μικρότερες, είναι πιο light και χρησιμοποιούν λιγότερα δεδομένα. Ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές για να περιορίζεις την κατανάλωση ενέργειας είναι τα Facebook Lite, Spotify Lite, Gmail Go, Youtube Go και άλλα.

About Freegr network

Από το Blogger.