κινητά

ΤΑ smartphones μετά το 2020

Ο πολύ γνωστός και έγκυρος tipster, Ice Universe μοιράστηκε πριν από λίγες ημέρες με τους διαδικτυακούς ακολούθους του στο Twitter ένα πολύ ενδιαφέρον design. Η εικόνα, την οποία μπορείτε να δείτε στην αρχή του άρθρου (όπως και παρακάτω), παρουσιάζει ένα smartphone με σχεδόν καθόλου bezels, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι το design είναι αυτό που θα δούμε από τα μελλοντικά κινητά. Στο εσωτερικό του smartphone απεικονίζεται το infographic με την εξέλιξη της σειράς Galaxy Note της Samsung. Θυμηθείτε ότι πρόκειται πιθανόν για μια φωτογραφία που έχει γίνει edited και όχι για κάποιο leak. 
Όσον αφορά καθεαυτό το design, η εγκοπή απουσιάζει, όπως και η οπή της κάμερας της οθόνης, καθώς η κάμερα είναι κρυμμένη κάτω από την οθόνη. Το τηλέφωνο φαίνεται να έχει 21:9 aspect ratio. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ratio θα αρχίσει να χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ, καθώς οι εταιρείες θα ενσωματώσουν μεγαλύτερες οθόνες. Το τηλέφωνο της φωτογραφίας έχει curved οθόνη στο πλάι ενώ τα bezels της κορυφής και στο κάτω μέρος είναι τόσο πολύ μικρά, σχεδόν ανύπαρκτα. Στο tweet που δημοσίευσε, αναφέρει και το Sony Xperia XZ4, υποστηρίζοντας ότι και αυτό θα διαθέτει 21:9 display aspect ratio και ίσως θα είναι μια από τις συσκευές που θα ξεκινήσουν αυτήν την τάση Οι κατασκευαστές smartphone συσκευών προσπαθούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να μειώσουν συνεχώς τα bezels, μέχρι εκεί που τους επέτρεπε η τεχνολογία. Μόλις συνάντησαν το τεχνικό εμπόδιο, άρχισαν να εμφανίζονται οι εγκοπές.
 Προς το παρόν βρισκόμαστε σε μια φάση μετάβασης από τις εγκοπές στις οπές, όπως έχει δείξει το Galaxy A8s, καθώς η τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη για να ενσωματωθεί η μπροστινή κάμερα κάτω από την οθόνη. Και η Samsung ήταν εκείνη η οποία είχε αντισταθεί στη χρήση της εγκοπής, με την εταιρεία να διαθέτει το πρώτο smartphone της με οπή, το Galaxy A8s. Σε γενικές γραμμές τον επόμενο χρόνο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλο και περισσότερα smartphones με οπές ενώ καταφθάνουν και τα αναδιπλούμενα. Σε κάθε περίπτωση το design που βλέπουμε εδώ, σύμφωνα με το Ice Universe αφορά συσκευές μετά το 2020.

About Freegr network

Από το Blogger.