ειδήσεις

ΔΥΝΑΤΑ γραφικά υπόσχεται η Intel με τις νέες ενσωματώμενες GPU

Μπορεί οι απαιτητικοί χρήστες να θεωρούν την επιλογή ξεχωριστής κάρτας γραφικών ως μονόδρομο, αλλά τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel εξελίσσονται διαρκώς. Η Intel ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την επόμενη γενιά ενσωματωμένων καρτών γραφικών, η οποία θα είναι η 11η γενιά και η οποία εκτιμάται ότι θα προσφέρει τη διπλάσια απόδοση από τα chips που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Intel. 
Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στο setup ενός υπολογιστή, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και -φυσικά- μειωμένο κόστος με τη χρήση της τεχνολογίας Intel UHD. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο του το Liliputing, η νέα γενιά ενσωματωμένων καρτών γραφικών της Intel θα έχει 64 execution units από τα 24 που χρησιμοποιούνται σήμερα, ενώ η κάθε μονάδα θα μπορεί να εκτελεί περισσότερες από ένα τρισεκατομμύριο floating point operations το δευτερόλεπτο (TFLOPS). 
Αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι θα μπορεί μία τέτοια μονάδα να υποστηρίζει γραφικά ποιότητας 8Κ, με ακόμα καλύτερη επεξεργασία γραφικών σε εφαρμογές gaming. Παράλληλα, οι νέες μονάδες γραφικών της Intel θα υποστηρίζουν την τεχνολογία Adaptive Sync για ομαλότερη απόδοση στο gaming και άλλες απαιτητικές εφαρμογές. Τα νέα chips γραφικών της Intel αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μαζί με τους επεξεργαστές της οικογένειας Sunny Cove που θα είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των 10 nm και θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2019.

About Freegr network

Από το Blogger.