ειδήσεις

Tα 10 καλύτερα smartphones του 2018

Το 2018 ήταν μια χρονιά με πολλά smartphones από μια πλειάδα κατασκευαστών. Γνωρίσαμε, δοκιμάσαμε, ενθουσιαστήκαμε και απογοητευτήκαμε χρησιμοποιώντας συσκευές που έδωσαν το «παρών» στις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας. Ποια είναι τα καλύτερα smartphones όμως;
Τα «Κινητά Νέα» συγκέντρωσαν την απόλυτη δεκάδα, τη λίστα δηλαδή με τα δέκα καλύτερα smartphones που συγκέντρωσαν την προσοχή μας και μαγνήτισαν το βλέμμα της αγοράς και των καταναλωτών, βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών, της σχεδίασης και της συνδεσιμότητάς τους.
Εννοείται πως το 2018 κυκλοφόρησαν και άλλα smartphones, εκτός όσων περιλαμβάνονται στη λίστα, τα οποία αξίζουν. Εξάλλου, ο καλύτερος κριτής για το ποια έξυπνη συσκευή αξίζει είναι οι δικές σας, μοναδικές ανάγκες.

Samsung-Galaxy_Note9

Samsung Galaxy Note 9Η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy Note 9, διαθέτει 6,4” Super AMOLED οθόνη ανάλυσης Quad HD+, selfie camera 8 megapixels, στερεοφωνικά ηχεία ρυθμισμένα από την AKG με Dolby Atmos μπαταρία 24ωρης διάρκειας 4.000 mAh.
Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 9810, μνήμη RAM 6 GB και ενσωματωμένη εσωτερική μνήμη 128 GB με δυνατότητα επέκτασης έως 1 TB. Παράλληλα, η εξελιγμένη dual κάμερα (12 megapixels + 12 megapixels), με AI λειτουργία και τεχνολογία διπλού διαφράγματος, προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες φωτός για ρεαλιστικό αποτέλεσμα κάθε ώρα της ημέρας, αλλά και της νύχτας.
Σημαντική προσθήκη για τους φανατικούς gamers, το αλγοριθμικό σύστημα ψύξης Water Carbon Cooling που φροντίζει να μην υπερθερμαίνεται η συσκευή, κατά τη διάρκεια του gaming.

Huawei-Mate20-Pro

Huawei Mate 20 ProΤο Huawei Mate 20 Pro ενσωματώνει κυρτή οθόνη OLED των 6,4 ιντσών με ανάλυση 1.440 x 3.120 pixel (539 ppi) που το κάνει μια «μικρή συσκευή» με άριστη εργονομία, ένα γεγονός που ίσως παραξενέψει όσους ψάχνουν μια μεγάλη συσκευή.
Ο επεξεργαστής είναι ο οκταπύρηνος Kirin 980 στα 7nm, είναι πανίσχυρος και ταχύτατος, δεν υπερθερμαίνεται, με τα πάντα να εκτελούνται «σφαίρα», πιο γρήγορα από το P20 Pro και τον Kirin 970 (στα 10nm) φυσικά. Στο Antutu έπιασε 274543, ένα από τα κορυφαία σκορ. Η GPU της συσκευής είναι η Mali-G76 MP10 η οποία παρότι είναι αρκετά ισχυρή είναι ελαφρώς πίσω σε επιδόσεις από τον ανταγωνισμό.
Ο τηλεφακός των 8 megapixels f/2.4 με οπτικό σταθεροποιητή έρχεται και αυτός από το P20 Pro ενώ ο μονόχρωμος φακός αντικαταστάθηκε με τον ευρυγώνιο 20 megapixels f/2.2. Ο φακός αυτός είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη, αφού έδωσε επίσης τη δυνατότητα φωτογράφισης macro στα 2,5 εκ.

Google-pixel-3-3XL

Google Pixel 3 και Google Pixel 3 XLΤο Google Pixel 3 διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης 2.160 x 1.080 pixels τεχνολογίας P-OLED, ενώ το Google Pixel 3 XL οθόνη 6,3 ιντσών ανάλυσης 2.960 x 1.440 pixels τεχνολογίας P-OLED. Και οι δύο οθόνες υποστηρίζουν HDR και Always On, ενώ προστατεύονται από Gorilla Glass 5.
Επεξεργαστής των Pixel 3 και Pixel 3 XL είναι ο Snapdragon 845, ενώ διαθέτουν 4 GB RAM και 64 ή 128 GB (μη επεκτάσιμου) αποθηκευτικού χώρου, καθώς και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος τους. Η κεντρική κάμερα έχει αισθητήρα 12,2 megapixels, με μέγεθος pixel 1.4μm, ενώ το διάφραγμα του φακού είναι f/1.8. Χάρη στο νέο Top Shot feature μπορεί να τραβήξει πολλές διαδοχικές φωτό και να προτείνει αυτόματα τις καλύτερες μέσω AI, ενώ, με τη βοήθεια του Night Shot, λαμβάνετε άψογα φωτογραφίες χωρίς flash τη νύχτα. Οι συσκευές διαθέτουν εμπρόσθια κάμερα με δύο αισθητήρες 8 megapixels με f/2.2 apertures, με τη δυνατότητα Photobooth να φροντίζει για τις καλύτερες δυνατές selfies.

Apple-iPhone-Xs-Gold

Apple iPhone XS MaxTo iPhone XS Max έρχεται με εντυπωσιακή οθόνη OLED Super Retina HD 6,5″ η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη την εμπρός πλευρά του. Στην καρδιά του χτυπά ο επεξεργαστής A12 Bionic ο οποίος είναι κατασκευασμένος στα 7nm, με Neural Engine και έξι επεξεργαστικούς πυρήνες, ο οποίος βασίζεται στην αρχιτεκτονική Fusion και προσφέρει αυξημένη απόδοση παντού. Η κατασκευή του είναι με ιδιαίτερα ανθεκτικό κρύσταλλο, ενώ στην πίσω πλευρά δεσπόζει η διπλή κάμερα με δυνατότητα για οπτικό αλλά και ψηφιακό zoom, ενώ στην εμπρός πλευρά η TrueDepth κάμερα εξασφαλίζει μοναδικές λήψεις, ενώ προσφέρει και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου Face ID.
Αυτό το iPhone είναι κατασκευασμένο από το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone, τόσο στην εμπρός επιφάνεια, όσο και στην πίσω. Περιμετρικά είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι αντίστοιχο με αυτά που χρησιμοποιείτε σε χειρουργικά εργαλεία. Έτσι συνδυάζει υλικά που προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλή αντοχή και παράλληλα κορυφαία αισθητική.

Xiaomi-Redmi-Note-6Pro

Xiaomi Redmi Note 6 ProΤο Redmi Note 6 Pro, από την Xiaomi, έρχεται με μεγάλη οθόνη 6,26” ιντσών και ανάλυση FHD+ για προβολές με πλούσιες λεπτομέρειες και ζωντανά χρώματα.
Στην καρδιά του χτυπά ο 8πύρηνος Snapdragon 636, ο οποίος πλαισιώνεται από 3 GB RAM ώστε το smartphone σου να μην κολλάει πουθενά. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος αγγίζει τα 32 GB, ενώ παρέχεται και δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD (έως 256 GB) για να μη σβήνεις τίποτα. Και σε συνδυασμό με την μπαταρία των 4.000 mAh, σου προσφέρει μέγιστη απόδοση και αυτονομία.
Η επεξεργαστική δύναμη του Xiaomi Redmi Note 6 Pro ξεπερνά κάθε δεδομένο σε κάθε task που θα του αναθέσεις. Με Qualcomm Snapdragon 636 και 3 GB RAM, η απόδοσή του σε κάθε εργασία ανταποκρίνεται σε κάθε σου προσδοκία, δίνοντας σου τη δυνατότητα να κάνεις περισσότερα, σε λιγότερο χρόνο.
Το Redmi Note 6 Pro είναι η πρώτη συσκευή της Xiaomi με 4x ΑΙ κάμερες: Dual 12+5 megapixels πίσω, και Dual 20+2 megapixels μπροστά, θέτoντας νέα στάνταρ στην κατηγορία με: ΑΙ Scene Detection (πίσω κάμερα) μέσω του οποίου το τηλέφωνο καταλαβαίνει τι θέλεις να τραβήξεις κι επιλέγει αυτόματα τις απαραίτητες ρυθμίσεις, Dynamic Bokeh για φωτογραφίες με «θολωμένο» background και δυνατότητα επεξεργασίας μετά τη λήψη, ΑΙ Beautify Mode (μπροστινή κάμερα) που σου δίνει την δυνατότητα να επηρεάζεις μεμονωμένα κομμάτια του προσώπου σου για selfie όπως ακριβώς τις θέλεις και Face Unlock για επιπλέον ασφάλεια (διαθέσιμο μέσω software update μέχρι τέλος του χρόνου).

Apple-iphoneXR

Apple iPhone XRΣτην καρδιά του χτυπά ο επεξεργαστής A12 Bionic ο οποίος είναι κατασκευασμένος στα 7nm και προσφέρει αυξημένη απόδοση παντού.
Το iPhone XR έρχεται με μια εντυπωσιακή οθόνη από άκρη σε άκρη Liquid Retina διαγωνίου 6,1″ στην εμπρός πλευρά του, την πιο προηγμένη οθόνη LCD που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone. Είναι σχεδιασμένη να σου προσφέρει ξεχωριστές θεάσεις παντού, σε video, φωτογραφίες, ειδήσεις, μηνύματα και αμέτρητα άλλα πράγματα για να τα βλέπεις περισσότερο αληθινά από ποτέ.
Η πίσω κάμερα του iPhone XR προσφέρει καινοτόμο σχεδιασμό ο οποίος συνδυάζει τον αισθητήρα των 12 megapixels με τον επεξεργαστή εικόνας, τη Neural Engine του επεξεργαστή και προηγμένους αλγόριθμους προσφέροντας σου έτσι μοναδικές δημιουργικές δυνατότητες για να πραγματοποιείς λήψεις που ξεχωρίζουν.

Samsung-Galaxy-S9+

Samsung Galaxy S9+Έρχεται με sAMOLED QHD+ οθόνη 6,2” (2.960 x 1.440) 18.5:9 για ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας, 8πύρηνο Exynos 9810 επεξεργαστή με ειδικό σύστημα ψύξης, ήχο Dolby Atmos και LTE Cat.18 μόντεμ για ταχύτητες έως και 1.2Gbps. Διαθέτει Dual Camera με Super Speed Dual Pixel αισθητήρες, διπλό OIS, 2Χ zoom και τον πιο φωτεινό φακό (F1.5) που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone, για ζωντανές, γεμάτες λεπτομέρεια φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
H Dual Camera του Galaxy S9+ διαθέτει ισχυρούς Dual Pixel αισθητήρες (12 megapixels F1.5 – F2.4 & 12 megapixels F2.4 AF), διπλό OIS και 2Χ zoom. Με τον εξαιρετικά φωτεινό φακό F1.5, προσαρμόζεται όπως και η ίριδα του ανθρώπινου ματιού, για να τραβάς πιο ζωντανές γεμάτες λεπτομέρεια, φωτογραφίες, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Το S9+ σου προσφέρει απόλυτη προστασία, αφού ξεκλειδώνει με το μοναδικό στον κόσμο password… την ίριδα των ματιών σου. Mε δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου, σχεδίασης μοτίβου, pin, password και δακτυλικού αποτυπώματος, το οποίο μεταφέρθηκε σε πιο άνετη θέση, το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Sony-Xperia-XZ3

Sony Xperia XZ3Βίωσε την εμπειρία της οθόνης HDR OLED QHD+, των στερεοφωνικών ηχείων και του συστήματος δυναμικής δόνησης στις άκρες των δακτύλων σου, σε εκπληκτικά κομψή σχεδίαση χωρίς περιθώρια.
Γνώρισε την έξυπνη κάμερα Motion Eye 19 megapixels με τεχνητή νοημοσύνη και τράβηξε τις ωραιότερες selfies με κάμερα 13 megapixels και λειτουργία πορτραίτου με εφέ βελτίωσης, bokeh και φλας οθόνης. Όλα υπό τον έλεγχο του πανίσχυρου επεξεργαστή Snapdragon 845, ο οποίος, σε συνδυασμό με την μπαταρία των 3.330 mAh, προσφέρει μέγιστη απόδοση και αυτονομία.
Φέρε κάθε κομμάτι πιο κοντά στην αυθεντική ηχογράφηση, με ήχο υψηλής ανάλυσης και DSEE HX, ενώ το LDAC θα κάνει τα πάντα να ακούγονται υπέροχα, ακόμα κι αν ακούτε ασύρματα. Και με το Σύστημα δυναμικής δόνησης, είτε παρακολουθείς ταινίες είτε μουσικά βίντεο κλιπ, το Xony XZ3 σού επιτρέπει να αισθάνεσαι τη δράση στο χέρι σου.

Xiaomi-Mi8

Xiaomi Mi 8Ενσωματώνει τον πανίσχυρο Qualcomm Snapdragon 845 των 10nm FinFET, ο οποίος σημείωσε σκορ-ρεκόρ στο AnTuTu (301.472 πόντους), οθόνη 6,21” Super AMOLED FHD+ με υποστήριξη HDR10, 6GB μνήμης RAM, σύστημα διπλής κάμερας με εξελιγμένο σταθεροποιητή, οπτικό ζουμ και ΑΙ χαρακτηριστικά, Ultra Hi-Res εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα 20 megapixels και τεχνολογία 3D Beauty, καθώς και το πρώτο στον κόσμο dual-frequency GPS για μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερες παρεμβολές.
Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος αγγίζει τα 128 GB, ενώ στη θέση του λειτουργικού συστήματος βρίσκεται το MIUI 9.5 της εταιρίας το οποίο βασίζεται στο Android 8.1 Oreo. Το ισχυρό SoC της αμερικανικής κατασκευάστριας ολοκληρώνει η ταχύτατη Adreno 630, ο Qualcomm Spectra 280 ISP για τον έλεγχο της κάμερας και το X20 LTE Modem, για ταχύτητες λήψης έως και 1.2 Gbps.
Το Xiaomi Μι 8 είναι το πρώτο smartphone με dual-frequency GPS (L1 + L5) για Ultra-precise Positioning, χάρη στο οποίο μπορείς να απολαμβάνεις δεδομένα υψηλότερης ακρίβειας και βελτιωμένη πλοήγηση, αφού μειώνει στο ελάχιστο τις παρεμβολές από εμπόδια του περιβάλλοντος, όπως τα κτίρια. Παράλληλα, υποστηρίζονται τεχνολογίες πλοήγησης όπως GLONASS, BDS, GALILEO και QZSS.

nokia_7_1-emotional_blue

Nokia 7.1Με premium σχεδίαση, οθόνη Full HD+ 5,84” PureDisplay με αναλογία διαστάσεων 19:9, επεξεργαστή Snapdragon 636 για εξαιρετική απόδοση, διπλή πίσω κάμερα και οπτικά ZEISS για απίστευτο βάθος πεδίου, τεχνολογία εικόνας HDR για ρεαλιστικά χρώματα, λειτουργία Dual-Sight για διπλή διασκέδαση με φωτογραφίες και βίντεο και μπαταρία 3.060 mAh για ολοήμερη χρήση.
Ανεξάρτητα από το αν απολαμβάνεις τη λιακάδα στην εξοχή ή αν βρίσκεσαι σε ένα μισοσκότεινο χώρο, η οθόνη του Nokia 7.1 θα προσαρμοστεί δυναμικά στο περιβάλλον για μια εκπληκτική εμπειρία προβολής σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Η μετατροπή SDR σε HDR σε πραγματικό χρόνο προσφέρει ποιότητα HDR σε όλα τα βίντεό σου, ενώ η παρακολούθηση και εγγραφή βίντεο HDR παρέχει αυξημένη αντίθεση, για πιο ζωντανά χρώματα και εκπληκτικές λεπτομέρειες.

Τέλος, το Android One φέρνει την εμπειρία του λογισμικού σχεδίασης Google στο νέο Nokia 7.1. Όλα όσα θέλεις, χωρίς περιττά στοιχεία, σε ένα βελτιστοποιημένο και εύχρηστο περιβάλλον, μια επιλεγμένη ομάδα προεγκατεστημένων εφαρμογών, καθώς και δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών υψηλής ποιότητας στο Google Photos. Οι τακτικές ενημερώσεις ασφάλειας και τα 2 χρόνια αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος σημαίνουν ότι το Nokia 7.1 θα παραμένει ασφαλές και διαθέτει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της Google – όπως για παράδειγμα την υποστήριξη για το Google Assistant.

About Freegr network

Από το Blogger.