5G

Qualcomm Snapdragon 855: Στα 7nm, με septa-core επεξεργαστή και 5G

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση της Qualcomm από τη Hawaii για να μάθουμε όλα όσα θέλουμε σχετικά με το Snapdragon 855 SoC, το νέο high-end chip που θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις ναυαρχίδες του 2019. 
Όπως παρατηρήσατε, η ονομασία θα είναι Snapdragon 855 και όχι Snapdragon 8150 που κυκλοφορούσε τις προηγούμενες εβδομάδες. Η κατασκευή του έχει γίνει με την αρχιτεκτονική κλίμακας 7nm της TSMC και διαθέτει 4x πυρήνες 1.8GHz + 2x πυρήνες 2.4GHz + 1x πυρήνα 2.8GHz, επομένως έχουμε να κάνουμε με septa-core επεξεργαστή. Στο ίδιο chipset θα βρίσκεται ενσωματωμένος επεξεργαστής γραφικών Adreno 640 με σύστημα βελτιστοποίησης "Snapdragon Elite Gaming", συνεπεξεργαστής Τεχνητής Νοημοσύνης, X50 modem για δίκτυα 5G ή/και X24 modem για δίκτυα 4G (ταχύτητες download έως 2Gbps). 
Παρατηρούμε ότι η Qualcomm πήγε σε μονό αριθμό πυρήνων, απασχολώντας τους 4 με τις χαμηλών απαιτήσεων διεργασίες και τους άλλους τρεις για τα πιο σοβαρά. Ο επεξεργαστής γραφικών φέρνει μαζί του τη λειτουργία βελτιστοποίησης της συσκευής για gaming, ενώ ενδέχεται τελικά να "φορά" εξαρχής δύο modems για να υποστηρίζει δίκτυα 5G και 4G.

About Freegr network

Από το Blogger.