ειδήσεις

Windows 10: έλεγχος RAM slots χωρίς να ανοίξετε το pc

Κάθε υπολογιστής, επιτραπέζιος ή φορητός, διαθέτει και ένα motherboard. H πλακέτα αυτή καθορίζει τι hardware μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Σκεφτείτε το σαν μια πλακέτα που μπορείτε να συνδέσετε πολλαπλές συσκευές. Για παράδειγμα αν το motherboard του υπολογιστή σας διαθέτει μόνο τρεις θέσεις, μπορείτε να συνδέσετε μόνο τρεις συσκευές. Σε κάθε motherboard, υπάρχουν ειδικές θέσεις, δηλαδή, υποδοχές για τα διαφορετικά εξαρτήματα (hardware) που μπορείτε να συνδέσετε. 
Οι υποδοχές για τη μνήμη RAM είναι άλλο ένα παράδειγμα. Όταν αγοράζετε ένα υπολογιστή, μπορεί να χρησιμοποιούνται μερικές ή όλες οι υποδοχές της μνήμης RAM. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας διαθέτει κενές υποδοχές RAM χωρίς να ανοίξετε το κουτί. Θα πρέπει να υπάρχουν εγκατεστημένα τα Windows 10, και θα το δούμε από το Task Manager. 
RAM : Περισσότερη ή γρηγορότερη μνήμη RAM; 
Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών (Task Manager) και κοιτάξτε στην καρτέλα Επιδόσεις. Επιλέξτε “Μνήμη” (Memory) και κάτω από το γράφημα της μνήμης, αναζητήστε το πεδίο Slots used. Στο σημείο αυτό αναγράφεται πόσα από τα συνολικά διαθέσιμα slots χρησιμοποιούνται. Στην παρακάτω εικόνα, το σύστημα διαθέτει συνολικά 4 υποδοχές και χρησιμοποιούνται 2 από αυτές. Τώρα που ξέρετε πόσες υποδοχές RAM υπάρχουν στον υπολογιστή σας, μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη μνήμη RAM. 
Κανονικά, αν έχετε μια κενή υποδοχή, θα είναι σε θέση να υποστηρίξει όση μνήμη RAM υπάρχει ήδη στο σύστημά σας. Για παράδειγμα, στο παραπάνω screenshot, το σύστημα διαθέτει 8GB (4×2) μνήμη RAM και δύο κενές υποδοχές. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε άλλα 4GBx2 RAM σε αυτό το σύστημα. Ένα πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι οι προδιαγραφές της μνήμης RAM που θέλετε να προσθέσετε. Για παράδειγμα, αν η μνήμη RAM που υπάρχει στο σύστημά σας είναι DDR3, μην εγκαταστήσετε μια μνήμη RAM DDR4 μαζί της. Θα υπάρξουν προβλήματα στην απόδοση ή το σύστημά σας ενδέχεται να μην λειτουργήσει καθόλου.

About Freegr network

Από το Blogger.