τεχνολογία

Το νέο Notebook 9 Pen είναι ακριβό αλλά έχει αυτονομία

Το νέο Samsung Notebook 9 Pen (2019) έρχεται με οθόνες των 13 ιντσών και 15 ιντσών, και έχει περισσότερες θύρες αλλά και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία (54Whr) από το προηγούμενο μοντέλο, που του παρέχει αυτονομία έως και 15 ωρών και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Στο εσωτερικό του, όπως και στο παλαιότερο μοντέλο, υπάρχει 8ης γενιάς επεξεργαστής Core i7 της Intel, που στην έκδοση με την μεγαλύτερη οθόνη μπορεί να συνδυαστεί με «discrete graphics» τύπου Nvidia GeForce MX150 2GB. Τόσο η 13-inch όσο και η 15-inch έκδοση του «convertible» φορητού υπολογιστή της Samsung εξοπλίζεται με LPDDR3 DRAM, GIGA WiFi, fingerprint και face recognition, με δύο υποδοχές Thunderbolt 3, με USB-C, με headphone/ microphone combo υποδοχή και με UFS/ MicroSD card reader. 
Επίσης εξοπλίζεται με έναν ενισχυτή «ThunderAmp», που συνδυασμό με τα ηχεία που έχει επιμεληθεί η AKG προσφέρει ήχο ποιότητας στούντιο. Χάρη στο νέο «μεταλλικό» σχεδιασμό και την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, το νέο Samsung Notebook 9 Pen δείχνει ακριβότερο σε σύγκριση με το περσινό μοντέλο, ενώ παραμένει ελαφρύ (αν και όχι ελαφρύτερο από τη περασμένη γενιά), στα 1,12kg για το 13-inch μοντέλο και στα 1,56kg για το 15-inch. 
Η οθόνη παραμένει όμοια σε σχέση με το παρελθόν, αν και τα περιθώρια, τουλάχιστον αριστερά και δεξιά, είναι ελαφρώς πιο διακριτικά. Η οθόνη με την ονομασία RealViewTouch είναι αφής και υποστηρίζει ανάλυση 1080p, φωτεινότητα έως 450nits και καλύπτει το 95% του πρότυπου sRGB με deltaE < 2.5. Το τμήμα του υπολογιστή με την οθόνη περιστρέφεται χάρη σε ένα ευέλικτο μηχανισμό κατά 360⁰ ώστε η συσκευή να μετατρέπεται εύκολα σε tablet υποστηρίζοντας διάφορα «modes» (π΄.χ tent). Περισσότερα για το Samsung Notebook 9 Pen που συνοδεύεται από S Pen σαν αυτό που προσφέρεται με το Galaxy Note9 θα μάθουμε στην έκθεση CES 2019. Το κόστος του Windows 10 φορητού υπολογιστή της Samsung που απευθύνεται σε road warriors και δημιουργούς περιεχομένου, αναμένεται να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το περσινό μοντέλο, δηλαδή θα ξεκινάει από τα $1399.

About Freegr network

Από το Blogger.