τεχνολογία

5 ιστότοποι για να μάθετε online και δωρεάν Python

Για όσους θέλουν είτε να εξασκήσουν τις γνώσεις τους πάνω στην Pythοn, είτε να την μάθουν από την αρχή, έχουμε συντάξει έναν κατάλογο των καλύτερων online ιστότοπων με μαθήματα Pythοn που παρέχονται απολύτως δωρεάν.
1. Python.org
Η επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Pythοn Software είναι επίσης μία από τις πλουσιότερες τοποθεσίες δωρεάν πληροφοριών. Σε αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε διευκρινίσεις σε οτιδήποτε μπορεί να σας φαίνεται νέο και άγνωστο. Εάν είστε φοιτητής που χρησιμοποιεί ένα δυσνόητο βιβλίο, το Python.org θα χρησιμεύσει ως το απαραίτητο βοήθημα για να κατανοήσετε όλες τις έννοιες. Μπορεί να σας φανεί επίσης και εξαιρετικό αν προετοιμάζεστε για εξετάσεις.
Μερικοί υπο-ιστότοποι αξίζουν να τους ελέγξετε, όπως το standard library functions, το Python Wiki και μια ενότητα επέκτασης για χρήστες C/C++. Το wiki είναι επίσης μία εξαιρετική πηγή για να αποφύγετε τα λάθη του αρχαρίου.
2. SoloLearn

Αν προτιμάτε ένα σπονδυλωτό περιβάλλον μαθημάτων, το SoloLearn προσφέρει μια εκπληκτική, βήμα-βήμα, προσέγγιση μάθησης για αρχάριους. Πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα. Όλες οι νέες έννοιες εισάγονται με επαναληπτικό τρόπο και βασίζονται στα προηγούμενα μαθήματα της ενότητας. Υπάρχουν κουίζ στο τέλος κάθε ενότητας. Στην πραγματικότητα, αν είστε αρχάριος, ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην Pythοn με το SoloLearn. Αφού καταλάβετε τις βασικές έννοιες, θα είναι ευκολότερο να κατανοήσετε και να μελετήσετε την επίσημη ιστοσελίδα της Pythοn.
3. TechBeamers

Το TechBeamers κερδίζει την προσοχή μας χάρη σε μια ολοκληρωμένη συλλογή από έννοιες που απευθύνονται σε αρχάριους. Σε αντίθεση με το προηγούμενο παράδειγμα, αυτός ο δικτυακός τόπος ηλεκτρονικών μαθημάτων προσφέρει περισσότερα από απλά tutorials. Έχει προηγμένη κάλυψη από έννοιες όπως το multithreading και το Pythοn MongoDB και πολλά παραδείγματα κώδικα. Λόγω του περιβάλλοντός του που μοιάζει με blog, το TechBeamers συνιστάται αν θέλετε να μάθετε βασική έως ενδιάμεση Pythοn, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε οπουδήποτε.
4. Hackr.io

Το Hackr.io δεν είναι αποκλειστικά ιστότοπος μόνο για την Pythοn, αλλά φιλοξενεί και μια συλλογή από διάφορα μαθήματα πάνω σε αυτήν (δωρεάν και πληρωμένα). Υπάρχουν εξήντα επτά δωρεάν μαθήματα για την Pythοn, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτό που θα ταιριάζει στις απαιτήσεις σας. Πολλά από αυτά τα μαθήματα είναι για προχωρημένους μαθητές, αλλά υπάρχουν και για αρχάριους. Εκτός από την Pythοn, μπορείτε επίσης να πάρετε και σχετικά με την Python μαθήματα, όπως για Django framework, machine learning και ανάλυση δεδομένων.
5. Real Python

Εάν θέλετε να μάθετε Python δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται να διαβάσετε βαρετά ογκώδη βιβλία, το Real Python είναι η καλύτερη και μοναδική online πηγή. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε στον ιστότοπο, αλλά ίσως είναι χρήσιμο να εγγραφείτε για τις νέες αναρτήσεις του blog. Όλα τα θέματα έχουν οργανωθεί μεθοδικά και με λεπτομερείς, βήμα προς βήμα, εξηγήσεις. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εύκολα στη δική σας κονσόλα Python.
Το πιο χρήσιμο μέρος του ιστότοπου είναι μια λειτουργία αναζήτησης όπου μπορείτε να βρείτε γρήγορα μαθήματα σε οποιοδήποτε θέμα της επιλογής σας. Στην παρακάτω εικόνα έχουμε μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα για το DevOps.
Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να κάνετε ανάπτυξη ιστοσελίδων, machine learning, cloud computing ή ανάλυση δεδομένων, αυτή η ιστοσελίδα περιέχει τα πάντα για την Python.
Αν κάποιος από τους παραπάνω ιστότοπους με τα δωρεάν online μαθήματα Python σας ικανοποιήσει και παρακολουθήσετε πλήρως όλα τα σεμινάρια εκμάθησής της, τότε σας έχουμε σαν bonus μία ιστοσελίδα με διαγωνισμούς για να δείτε “τι ψάρια πιάνετε”.
Bonus δικτυακός τόπος – Pythonchallenge.com

Τίποτα άλλο δεν παγιώνει τη γνώση εκτός από την εξέταση και την δοκιμή της απόδοσής σας σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Εάν έχετε πραγματοποιήσει μία σειρά μαθημάτων Python από τους παραπάνω ιστότοπους εκμάθησης, θα πρέπει να συμμετάσχετε στο Pythonchallenge.com. Υπάρχουν αινίγματα πολλαπλών επιπέδων που βασίζονται στην Python, και μπορείτε να δοκιμάσετε την γνώση σας ενάντια στους καλύτερους προγραμματιστές. Ο δικτυακός τόπος προσφέρει προκλήσεις και έχει επίσης και έναν πίνακα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που για κάποιους ίσως να αποτελεί επιπλέον κίνητρο.
Συμπερασματικά
Ως αρχάριος στην Python ή ως προγραμματιστής που θέλει να επεκταθεί πιο πέρα από την C/C++, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες εκμάθησης. Πριν στραφείτε σε πληρωμένα μαθήματα ή σε κάποιο φροντιστήριο και αν έχετε αρκετό χρόνο και υπομονή, οι δωρεάν ιστοτόποι που αναφέρονται εδώ, προσφέρουν άφθονο υλικό, από το οποίο μπορείτε να μάθετε τα πάντα γύρω από την Python. iGuru

About Freegr network

Από το Blogger.