ειδήσεις

Διαθέσιμη η έκδοση 6.0 του VirtualBox

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε η νέα έκδοση 6.0 του Virtualbox, η οποία έρχεται με αρκετές βελτιώσεις, οι σημαντικότερες των οποίων έχουν να κάνουν με την καλύτερη υποστήριξη υλικού και ειδικότερα οθονών υψηλής ανάλυσης, καινούριο user interface, αλλά και ευκολότερη διαδικασία δημιουργίας ενός Virtual Machine.

Το VirtualBox είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε, τρέξουμε και δοκιμάσουμε ένα λειτουργικό σύστημα, μέσα από κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα. Έτσι μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα από την χρήση ενός διαφορετικού λειτουργικού συστήματος, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε στην διαδικασία του να διαθέσουμε έναν δίσκο ή ένα partition αυτού, να πρέπει να ρυθμίσουμε dual boot ή ακόμα και να κινδυνέψουμε να γίνει κάποιο λάθος που θα οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια δεδομένων.

Πέρα από τις βελτιώσεις που αναφέρθηκαν αρχικά, στο VirtualBox 6.0 έχουμε ακόμα έναν νέο file manager για απλοϊκότερη μεταφορά αρχείων από το virtual machine στο host operating system, δηλαδή το λειτουργικό σύστημα πάνω στο οποίο τρέχει το VirtualBox και είναι το βασικό μας λειτουργικό σύστημα στο μηχάνημά μας, υποστήριξη για surround ηχεία, όπως αυτά αξιοποιούνται στο Windows 10 October 2018 Update, βελτιωμένη υποστήριξη 3D γραφικών και δυνατότητα να γίνουν export τα Virtual Machines στο Cloud της Oracle. Επιπλέον έχουν διορθωθεί και πλήθος από bugs.

Αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης 6.0 θα τα βρείτε εδώ.
Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση 6.0 του VirtualBox από εδώ:

Το VirtualBox 6.0 είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, Linux και Solaris.

About Freegr network

Από το Blogger.