τεχνολογία

BIOS επιτρέπει στον Athlon 200GE να τρέξει στα 4GHz!

Ο Athlon 200GE είναι ένα entry level CPU το οποίο έχει κόστος περί τα 60€ στη χώρα μας και ενσωματώνει δύο Zen cores μαζί με μια Vega 3 GPU προσφέροντας βασικές δυνατότητες για απεικόνιση περιεχομένου. Έχοντας τη νεότερη αρχιτεκτονική της AMD μένουμε με ένα αξιόλογο entry level CPU που μπορεί να καταφέρει αρκετά, όμως μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε να τον υπερχρονίσουμε και να κερδίσουμε τις έξτρα επιδόσεις από τη διαδικασία.
Ευτυχώς motherboard vendors όπως η GIGABYTE, η MSI και η ASUS έχουν αναρτήσει BIOS με το νέο AGESA 1006 που επιτρέπουν στον μικρό διπύρηνο επεξεργαστή της AMD να τρέξει μέχρι και τα 4.1GHz σε ορισμένες περιπτώσεις. Πηγές που δοκίμασαν τον επεξεργαστή με το νέο BIOS αναφέρουν βελτίωση στις CPU επιδόσεις του chip της τάξης των 10 με 15%, ένα σεβαστό ποσοστό λαμβάνοντας υπόψιν την τιμή που έχει στην αγορά αυτή τη στιγμή το SKU.
Η AMD αναφέρθηκε στο ζήτημα λέγοντας πως ο εν λόγω επεξεργαστής δεν είναι κατασκευασμένος για να τρέχει εκτός των προδιαγραφών του, κάτι που σημαίνει πως η λειτουργία που προστέθηκε από τους vendors ίσως να μην είναι επιθυμητή από την AMD. Τέλος, σε μητρικές ASUS υπάρχει η δυνατότητα για ξεκλείδωμα επιπλέον PCIe lanes προς τη πρώτη PCIe υποδοχή της μητρικής φτάνοντας έτσι τα 8 lanes από τα 4 που υποστηρίζει κανονικά το CPU

About Freegr network

Από το Blogger.