τεχνολογία

Polaris από την Microsoft: μια επιφάνεια εργασίας με Windows Core OS

Πριν μιλήσουμε για το Polaris θα πρέπει να δούμε τι είναι το Composable Shell, ή C-Shell ή CShell που σχετίζεται άμεσα με το Windows Core OS.Polaris Μέχρι σήμερα, οι συσκευές που τρέχουν με παραλλαγές των Windows έχουν όλες τις δικές τους επιφάνειες εργασίας (UI) στα λειτουργικά τους συστήματα. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν την γνωστή σε όλους μας επιφάνεια εργασίας, το Xbox One διαθέτει τον πίνακα ρυθμίσεων του Xbox και τα κινητά που τρέχουν με Windows διαθέτουν ένα UI για τηλέφωνα. 
Όλα αυτά τα UI είναι ξεχωριστά και αποτελούν μέρος του λειτουργικού συστήματος κάθε συσκευής. Το C-Shell θα είναι ένα κοινόχρηστο Shell (UI) που τρέχει με το Windows Core OS. Πρόκειται για ένα αρθρωτό Shell για ένα αρθρωτό λειτουργικό σύστημα. Το συγκεκριμένο Shell μπορεί να προσαρμοστεί στον τύπο της συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Με άλλα λόγια, η Microsoft μπορεί να δημιουργήσει ένα UI που θα προσαρμόζεται έξυπνα και αυτόματα στη συσκευή που χρησιμοποιείτε, καθώς τη χρησιμοποιείτε. 
Για παράδειγμα, ένα μελλοντικό τηλέφωνο με Windows θα μπορούσε να έχει ένα UI τηλεφώνου, αλλά να διαθέτει και μια πλήρη επιφάνεια εργασίας των Windows αν συνδεθεί με μια οθόνη. Μια συσκευή παιχνιδιών θα μπορεί να αλλάξει άμεσα από τον πίνακα οργάνων του Xbox One σε επιφάνεια εργασίας των Windows. Προς το παρόν κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Η επιφάνεια εργασίας των Windows είναι μέρος των Windows 10, και ο πίνακας ελέγχου του Xbox αποτελεί μέρος του σύγχρονου λειτουργικού συστήματος Xbox. Η επιφάνεια εργασίας των κινητών συσκευών δε είναι μέρος του λειτουργικού Windows 10 Mobile. Όμως με το C-Shell σε κάθε συσκευή που θα τρέχει με το Windows Core OS, θα εφαρμόζεται το σωστό UI. 
Το Polaris τώρα, είναι η επιφάνεια εργασίας για το C-Shell και πιθανότατα θα μοιάζει με την υπάρχουσα επιφάνεια εργασίας του Windows 10. Το C-Shell θα περιλαμβάνει πολλαπλούς “ελεγκτές”, έναν για κάθε τύπο UI. Το Polaris θα είναι ο “συνθέτης” που θα παρέχει ένα Shell επιφάνειας εργασίας που ταιριάζει σε κάθε συσκευή. Είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς η Microsoft φέρεται να αναπτύσσει τα γραφικά των Windows με σύγχρονο κώδικα. Το Polaris φυσικά είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για τη Microsoft, καθώς το σύστημα Windows Core OS με την επιφάνεια εργασίας Polaris θα χρειαστεί να τρέχει και με το παραδοσιακό λογισμικό του Windows desktop (Win32). Μην ανησυχείτε, όμως: Δεν θα αναγκαστείτε να αναβαθμίσετε. Η Microsoft αναφέρει ότι αυτό το λειτουργικό σύστημα θα είναι μόνο για “νέες συσκευές”. Με άλλα λόγια, η Microsoft δεν θα αναβαθμίσει ξαφνικά τα Windows 10 που χρησιμοποιείτε για το Windows Core OS με το Polaris.

About Freegr network

Από το Blogger.