ειδήσεις

Υποθαλάσσιο 160 Tbps καλώδιο των Microsoft & Facebook!

Τους τελευταίους μήνες Microsoft και Facebook ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός super wide υποθαλάσσιου καλωδίου που εκτείνεται στο πλάτος του Ατλαντικού συνδέοντας πρακτικά δύο Ηπείρους. Οι υπερατλαντικές συνδέσεις αποτελούν ακόμη και σήμερα έναν από τους δύσκολους αλλά λειτουργικούς τρόπους για τη σύνδεση δύο Ηπείρων κυρίως σε ότι αφορά τηλεπικοινωνίες. 
Ήδη ο εν λόγω τρόπος σύνδεσης με υπόθαλάσσια καλώδια μετράει αρκετά χρόνια αφού ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από το 1850 για απλές τηλεπικοινωνίες όπως τον τηλέγραφο που απαρτίζεται γενικά από μερικά μόνο bits ανά δευτερόλεπτο και έχει φτάσει σε σημείο να μπορεί να μεταφέρει εκατοντάδες gigabytes ανά δευτερόλεπτο. Με τη βοήθεια του project Marea οι δύο εταιρίες συμφώνησαν με την Ισπανική Telxius στη δημιουργία ερνός υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 6600 χιλιομέτρων από την Virginia beach των ΗΠΑ, μέχρι το Bilbao της Ισπανίας με δυνατότητα μεταφοράς 160 Tbps ανά δευτερόλεπτο! Η Microsoft μάλιστα ανέφερε πως πρόκειται για το πιο προηγμένο υποθαλάσσιο καλώδιο που υπάρχει ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί στο μέλλον επιτρέποντας και μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. 
 Η χρήση του θα είναι ποικίλης μορφής και θα βελτιώνει τις cloud υπηρεσίες της Microsoft όπως το Skype και το Office ενώ αντίστοιχα το ίδιο θα συμβαίνει και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες επικοινωνίας του Facebook. Σημειώνεται ότι στον Ατλαντικό υπάρχουν περίπου 420 υπόθαλάσσια καλώδια που συνδέουν τις δύο Ηπείρους βοηθώντας σε πολλούς τομείς πέραν της τηλεπικοινωνίας.

About Freegr network

Από το Blogger.