τεχνολογία

H NSA ΧΑΚΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ

Χαμός έχει ξεσπάσει με τα νέα που κατηγορούν την Αμερικάνικη Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) για προώθηση συστημάτων κρυπτογραφίας τα οποία μπορεί να παραβιάσει η ίδια. Αναφορές του Reuters λένε πως έχουν εντοπιστεί συνεντεύξεις αλλά και emails από ειδικούς από την Γερμανία, την Ιαπωνία και το Ισραήλ, που εκφράζουν τις ανησυχίες τους ως προς τις τεχνικές κρυπτογράφησης και το κατά πόσο αυτές είναι πραγματικά ασφαλείς. 
Η εν λόγω προώθηση έγινε με σκοπό την ενσωμάτωση αυτών των συστημάτων ως διεθνείς σταθερές για την κρυπτογραφία στον οργανισμό International Organization of Standards (ISO). Οι τεχνικές κρυπτογράφησης που θεωρείται ότι μπορεί να παραβιάσει η NSA είναι οι Simon και Speck. Ο Orr Dunkelman, εκπρόσωπος του ISO στο Ισραήλ τόνισε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία δουλεύει για να κάνει τα πράγματα επισφαλή ενώ ο ίδιος εργάζεται σκληρά για το αντίθετο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η NSA εμπλέκεται σε τέτοια κατάσταση. 
Οι διαρροές που έγιναν από τον Edward Snowden, υποδεικνύουν πως η υπηρεσία έχει προσπαθήσει με επιτυχία στο παρελθόν, την προώθηση ευπαθών τεχνολογιών που μπορούσε να χειριστεί. Με τα γεγονότα αυτά, η Αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού κράτη που την θεωρούσαν σύμμαχο έχουν κρατήσει αποστάσεις λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.

About Freegr network

Από το Blogger.