ειδήσεις

H Ti έκδοση της NVIDIA GTX 1070 GPU

Η NVIDIA φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας της Ti έκδοσης της GTX 1070 κάτι που δείχνει πως δε θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την Volta γενιά. Όλα ξεκινούν από ένα screenshot που διέρρευσε στο διαδίκτυο και δείχνει μια custom ASUS GTX 1070 Ti STRIX να βρίσκεται σε εγκατεστημένη σε ένα σύστημα, ενώ αργότερα πηγές όπως το TPU αναφέρουν πως η πληροφορία είναι έγκυρη - μετά την απαραίτητη διασταύρωση που έγινε. 
Η GPU παίρνει το χαρακτηριστικό Ti χάρη στους 384 περισσότερους CUDA cores φτάνοντας αισίως τους 2304 κάτι που μεταφράζεται περισσότερη ισχύς και επιδόσεις πιο κοντά στην GTX 1080. Ένα στοιχείο που ενδέχεται να αλλάξει ίσως είναι και η μνήμη της, που από το screenshot βλέπουμε πως θα παραμείνει στα 8GB αλλά ίσως με υψηλότερους χρονισμούς. 
Πέρα από το screenshot δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για να υποστηρίξουν τη φήμη, όμως οι λόγοι ενδέχεται να είναι πολλοί. Από τη μια έχουμε μια NVIDIA που "έψαχνε τρόπους" να καθυστερήσει την επόμενη γενιά Volta GPU κάτι που φαίνεται αναπόφευκτο λόγω της χλιαρής αποδοχής που είχαν οι Vega του αντίπαλου στρατοπέδου. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση η 1070 Ti δρα ως έναν μέσο για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος των φίλων της NVIDIA αφού σίγουρα πρόκειται για μια ισχυρή πρόταση ειδικά εάν τιμολογηθεί και σωστά.

About Freegr network

Από το Blogger.