τεχνολογία

Η DT και η Huawei παρουσιάζουν την πρώτη σύνδεση μέσω 5G

Η πρώτη κλήση δεδομένων 5G στην Ευρώπη σε πραγματικές συνθήκες (και όχι σε εργαστήριο), πραγματοποιήθηκε από την Deutsche Telekom στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης IFA. Με ταχύτητες πάνω από 2 Gigabit ανά δευτερόλεπτο και εξαιρετικά μικρή χρονοκαθυστέρηση (latency) της τάξης των 3 milliseconds, με ραδιοδίκτυο νέας τεχνολογίας (5G NR radio), που λειτουργεί στη φασματική περιοχή των 3,7 GHz, η σύνδεση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στην παγκόσμια ανάπτυξη των δικτύων 5G.
Με τη βοήθεια της εταιρείας παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei, όσον αφορά σε εξοπλισμό 5G New Radio, που βασίζεται στις υπό εξέλιξη προδιαγραφές με βάση την τυποποίηση 3GPP και σε συνδυασμό με παράλληλη σύνδεση (dual connectivity) με τεχνολογία 4G (LTE), παρέχονται επαυξημένες ευρυζωνικές υπηρεσίες (enhanced Mobile Broadband – eMBB), με τη βοήθεια του νέου ραδιοδικτύου 5G NR.
 «Το 5G New Radio θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση των απαιτήσεων συνδεσιμότητας των πελατών μας, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς λόγω των ολοένα και περισσότερων δικτυακών συνδέσεων», δήλωσε η κ. Claudia Nemat, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom, για την Τεχνολογία και την Καινοτομία. «Το σημερινό επίτευγμά μας είναι απόδειξη ότι το πλάνο μας να δημιουργήσουμε μία εντελώς νέα εμπειρία για τους πελάτες, είναι εφικτό και υλοποιήσιμο».

About Freegr network

Από το Blogger.