ειδήσεις

Tesla - AMD μαζί για τη κατασκευή ενός chip Α.Ι.

H Tesla Motors, που έφερε τα ηλεκτρικά οχήματα στην κατηγορία luxury-mainstream κάνει σημαντικές επενδύσεις στη τεχνολογία των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων. 
Παρόλο επίσης που ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, έχει εκφράσει ανησυχίες καθώς και τον προβληματισμό του σχετικά με τη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), είναι κατανοητό για την εταιρεία ότι ένα πραγματικό αυτό-οδηγούμενο όχημα δεν μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς να εξοπλιστεί με κάποιου βαθμού μηχανική εκμάθηση ή Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε να μαθαίνει σχετικά με το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο και να μπορεί να πραγματοποιεί ελιγμούς, εφόσον χρειαστεί, γρήγορα. Ακριβώς για αυτό το λόγο, η εταιρεία σχεδιάζει τον δικό της επεξεργαστή AI, που θα βρίσκεται σε ένα SoC (System-on-Chip) που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την AMD. Όπως είναι κατανοητό, η Tesla προτίμησε να μην συνεργαστεί με την Intel, η οποία εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με το Waymo car group της Alphabet (Google) ενώ δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που εξαγόρασε την Mobileye έναντι $15 δισεκατομμυρίων. 
Η AMD, παρά τις μεγάλες επενδύσεις της Nvidia στη βαθιά εκμάθηση, προσφέρει υψηλή GPGPU απόδοση. Επίσης προσφέρει καλές τιμές, μεγαλύτερη ελευθερία πάνω σε IPs χάρη στα ανοιχτά πρότυπα καθώς και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή semi-custom chips, συνεργαζόμενη για παράδειγμα με τις Sony και Microsoft. Ο Elon Musk μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση στο twitter, επιβεβαίωσε ότι το πρώτο αυτοκίνητο, στο οποίο κάποιος θα μπορεί να εισέλθει, να κοιμηθεί για παράδειγμα και να ξυπνήσει στον προορισμό του, είναι υπόθεση περίπου δύο ετών. Αυτό σημαίνει πιθανότατα, ότι η ανάπτυξη του SoC βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

About Freegr network

Από το Blogger.