ειδήσεις

Αρθρώματα μνήμης DDR5 στο εργαστήριο της Rambus

Ο φυσικός διάδοχος της σημερινής μνήμης DDR4 είναι ο τύπος DDR5, που διπλασιάζει το bandwidth καθώς και τη πυκνότητα σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά. Η βελτίωση επίσης της αποδοτικότητας ανά κανάλι, είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νέου τύπου μνήμης που αναμένεται στην αγορά στις αρχές του 2019. 
Ο οργανισμός JETEC που είναι αρμόδιος για τις προδιαγραφές DDR, αναφέρει ότι η βασική συχνότητα λειτουργίας του νέου τύπου μνήμης θα βρίσκεται στα επίπεδα DDR5-4800, και επομένως θα είναι κάτι παραπάνω από διπλάσια σε σύγκριση με τη βασική συχνότητα λειτουργίας DDR4-2133, αλλά όχι και τόσο υψηλότερη από εκείνη των καλύτερων αρθρωμάτων μνήμης της αγοράς από τις G.Skill και Corsair για παράειγμα που βρίσκονται στα 4600MHz και είναι πανάκριβα. Ο τύπος μνήμης DDR5 αναμένεται να υποστηρίζει data rates έως και 6,4Gb/s προσφέροντας bandwidth έως και 51,2GB/s, νούμερα που απέχουν κατά 3,2Gb/s και 25,6GB/s αντίστοιχα σε σύγκριση με τον σημερινό τύπο DDR4. 
Με το νέο τύπο μνήμης η τάση λειτουργίας μειώνεται στα 1,1V από τα 1,2V ενώ οι κατασκευαστές θα είναι σε θέση να προσαρμόσουν τους voltage regulators στο άρθρωμα μνήμης αντί για το motherboard. Οι κατασκευαστές επίσης επεξεργαστών αναμένεται να αυξήσουν τα κανάλια μνήμης DDR στα chips τους από τα 12 στα 16, κάτι που θα ωθήσει τα μεγέθη μνήμης στα 128GB από τα 64GB που είναι σήμερα.

About Freegr network

Από το Blogger.