τεχνολογία

Ataribox: Με επεξεργαστή AMD, λειτουργικό σύστημα Linux

Μετά από αρκετό καιρό έχουμε νέες εικόνες και πληροφορίες για το επερχόμενο Ataribox, με τον δημιουργό Feargal Mac Conuladh να αποκαλύπτει αποκλειστικά στην ιστοσελίδα VentureBeat ότι η Atari θα ζητήσει την βοήθεια του κοινού για να χρηματοδοτήσει το project μέσω της πλατφόρμας Indiegogo μέσα στο Φθινόπωρο και να τοποθετεί την κυκλοφορία του στην Άνοιξη του 2018 και σε τιμή μεταξύ $250-$300.
 “Η κατασκευή του νέου Ataribox είναι βασισμένη στο κλασικό ξύλινο Atari 2600 με γραμμές, ανυψωμένη πλάτη και ένα μπροστινό πάνελ από γυαλί ή ξύλο. Θα διαθέτει φωτάκια που θα λάμπουν μέσα από αυτές τις γραμμές, υποδοχές SD card, HDMI και 4x USB. Θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις, μία με ξύλο και μία μαύρη/κόκκινη. Το Ataribox θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή AMD, custom επεξεργαστή γραφικών Radeon και λειτουργικό σύστημα Linux με ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον χρήσης για τηλεοράσεις, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να τρέξει και σημερινά παιχνίδια που δεν έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις, όπως το Minecraft και το Terraria. Αυτό σημαίνει ότι η Atari δεν θα βασιστεί αποκλειστικά στη νοσταλγία των μεγαλύτερων ηλικιακά gamers, αλλά θέλει να κερδίσει και νέους φίλους. 
Η ιδέα, μάλιστα, ήρθε στον Feargal Mac Conuladh όταν παρατήρησε αρκετά παιδιά να συνδέουν τα laptops τους στην τηλεόραση για να παίξουν Minecraft, προφανώς πριν γίνει διαθέσιμη η έκδοση του για παιχνιδοκονσόλες. Επομένως, εκτός από τα κλασικά Atari games οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν στην παιχνιδοκονσόλα PC games που κανονικά θα έτρεχαν σε έναν mid-range υπολογιστή. Σημειώστε, επίσης, ότι θα είναι εφικτό το streaming, η πλοήγηση στο Internet και η αναπαραγωγή μουσικής, οπότε, μπορούμε να θεωρήσουμε το Ataribox ως ένα τρόπον τινά TV box.

About Freegr network

Από το Blogger.