τεχνολογία

Η Intel θέλει να ξεχωρίσει με Gaming CPU!

Η Intel αποκαλύπτει την επόμενη γενιά mainstream επεξεργαστών 8ης γενιάς που πλέον έρχονται με 6 πυρήνες έναντι τεσσάρων, ένα βήμα που για πολλούς θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, ενώ δίνει βάση στο gaming και το overclocking. 
Η 8η γενιά περιλαμβάνει δύο εξαπύρηνους, τον Core i7 8700K με 12 Threads μαζί με τον Core i5 που διαφοροποιείται στην έλλειψη του HyperThreading, ως είθισται. Μαζί τους θα δούμε και τον πλέον τετραπύρηνο και ξεκλείδωτο i3 8350K Στόχος της Intel είναι να βελτιώσει τις επιδόσεις της στο Gaming και οι νέοι επεξεργαστές δείχνουν αρκετά ανταγωνιστικοί τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι. 
Ο 8700K έχει τη δυνατότητα να τρέξει και στα 4.7GHz σε έναν μόνο πυρήνα κάτι που σημαίνει πως αξιοποιεί το Turbo Boost 2.0 και όχι την τρίτη έκδοση που θα επέτρεπε δύο πυρήνες στη παραπάνω συχνότητα, feature αποκλειστικό στα "μεγάλα" CPUs της εταιρίας. Η πλατφόρμα με το Z370 chipset προσφέρει 40 PCIe lanes που αξιοποιούνται σε I/O και διάφορες συσκευές αποθήκευσης. Ο general manager of the Desktop Platform Group Anand Srivatsa ανέφερε πως η νέα γενιά είναι ιδανική για τους enthusiasts με επιδόσεις που βρίσκονται στη κορυφή των charts και δυνατότητα να προσαρμοστούν στις ανάγκες των χρηστών. 
Γι' αυτόν τον σκοπό η Intel προσφέρει τη πλατφόρμα και σε όσους θέλουν να κάνουν Content Creation μιας και σύμφωνα με τις μετρήσεις της προσφέρει έως και 65% υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με ένα 3ετές PC στο editing. Σημαντική αλλαγή/προσθήκη βρίσκεται στο overclocking όπου οι ξεκλείδωτοι επεξεργαστές θα μπορούν να τρέξουν σε ακόμη υψηλότερες συχνότητες από το παρελθόν ενώ επανέρχεται και η αλλαγή των timings των μνημών σε πραγματικό χρόνο, κάτι που είχαμε δει σε παλιότερες γενιές επεξεργαστών της ίδιας εταιρίας. Το επίσημο support μνημών ξεκινάει από τη συχνότητα των DDR4 2666 MHz, πάνω από τα 2400 MHz του παρελθόντος οπότε περιμένουμε ακόμη καλύτερο memory overclocking με τη νέα γενιά. Η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου.

About Freegr network

Από το Blogger.