athens

Τα δημοφιλέστερα smartphone για το β΄τρίμηνο του 2017

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή smartphone; Ποιο είναι το προτιμητέο SoC, RAM και μέγεθος οθόνης σε smartphone. Σε ερωτήματα σαν αυτά απαντά η έκθεση Mobile Web Intelligence Report που εξέδωσε η DeviceAtlas για το β΄τρίμηνο. Τα στοιχεία της έκθεσης αφορούν στην κίνηση σε δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες στο β΄τρίμηνο του έτους. Ξεκινώντας από τα SoC, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η Qualcomm εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη σε όλες τις χώρες με μόνη εξαίρεση τη Νιγηρία, όπου επικρατούν οι MediaTek. 
Την Qualcomm ακολουθεί η Samsung, η οποία μάλιστα σε ορισμένες χώρες όπως η Ρωσία, η Μαλαισία και ο Καναδάς βρίσκεται πολύ κοντά με την Qualcomm. Στις ΗΠΑ πάντως το μερίδιο αγοράς κατέχει η Qualcomm με το 30% του μεριδίου αγοράς, ενώ η Samsung κατέχει το 10%. Όσο για το chipset που χρησιμοποιείται πιο πολύ, αυτό είναι το Snapdragon 410 ακολουθούμενο από το Samsung Exynos 7 Octa. 
Αναφορικά με τα γραφικά, τα πιο δημοφιλή είναι τα Qualcomm Adreno, αλλά εδώ η κυριαρχία δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Οι GPU Qualcomm Adreno χρησιμοποιούνται σε διάφορες συσκευές όπως: Samsung Galaxy S8 (ΗΠΑ), LG G6 HTC 10 και Xiaomi Mi 6. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 και iPhone 7 Plus χρησιμοποιούν GPU PowerVR της Imagination Techonologies έχουν τα πρωτεία σε αρκετές χώρες όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο. Η GPU ARM Mali, η οποία χρησιμοποιείται στα Samsung Galaxy S8 (Ευρώπη και EMEA), Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S6 και Huawei P10 κατέχει τα πρωτεία σε Ινδία, Κολομβία, Αίγυπτο, Νιγηρία και Ρωσία. Στη RAM, παρόλο που στην αγορά πολλές ναυαρχίδες έρχονται κατά μέσο όρο με 3GB ή 4GB RAM, πιο δημοφιλείς είναι οι επιλογές για RAM 1GB ή 2GB, ενώ η RAM των 500MB παραμένει ακόμη δημοφιλής, αγγίζοντας το 15% στη Νιγηρία και το 12% στη Βραζιλία. 
Τα smartphone με dual SIM φαίνεται να είναι πιο δημοφιλή σε διάφορες χώρες, αλλά η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί smartphone με μία SIM. Ωστόσο στην Ασία, σύμφωνα με τα στοιχεία της DeviceAtlas, οι περισσότερες συσκευές έρχονται με δυνατότητα dual SIM. Για παράδειγμα στην Ινδία, το 68% των smartphone είναι με dual SIM, ενώ στη Νιγηρία το 49%. Στον αντίποδα, στην Αυστραλία μόνο το 3-4% των smartphone είναι με dual SIM. Όσον αφορά στην ηλικία των smartphone, στις 15 από τις 20 υπό έρευνα χώρες, τα μοντέλα με τα οποία οι χρήστες σέρφαραν ήταν του 2015, ενώ στις υπόλοιπες πέντε τα ηνία κρατούν τα μοντέλα του 2016. Να σημειωθεί πάντως ότι ένα μερίδιο της αγοράς χρησιμοποιεί smartphone του 2012 ή παλιότερα. Το μερίδιο αυτό στη Νότια Αφρική είναι στο 13% και στη Γαλλία αγγίζει το 12%. 
Όσο για τα smartphones του 2017, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Μαλαισία με 2,1% και στις ΗΠΑ με 1,9%. Σχετικά με το μέγεθος της οθόνης, τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι αυτά με μέγεθος 4.7 ίντσες και 5 ίντσες. Στις αγορές που τα iPhone είναι δημοφιλή το πιο δημοφιλές μέγεθος είναι 4.7 ίντσες. Στις χώρες όπου οι Android συσκευές είναι πιο δημοφιλείς, το μέγεθος που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του κοινού είναι οι 5 ίντσες. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα μοντέλα με 5.1 και 5.5 ίντσες. Στο λειτουργικό, το Android αποδεικνύεται δημοφιλέστερο έχοντας τα πρωτεία σε 60 σημαντικές αγορές. Στη χώρα μας το 74% χρησιμοποιεί Android.

About Freegr network

Από το Blogger.