τεχνολογία

Το Smart Vision EQ είναι το μέλλον της Daimler (Mercedes-Benz)

Αν και στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης, το Mercedes-AMG Project One τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα, η Mercedes-Benz είχε μία ακόμη… έκπληξη, αν και αρκετά μικρότερη σε μέγεθος. Πιο συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει την έδρα της στην Στουτγκάρδη ανακοίνωσε το concept Smart Vision EQ, που είναι βεβαίως ηλεκτρικό αλλά και αυτόνομο και αποτελεί το όραμα της εταιρείας πάνω στις αστικές μετακινήσεις και βεβαίως πάνω στα ηλεκτρικά, αυτόνομα οχήματα. 
Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό όχημα, που βασίζεται πάνω στο Smart Fortwo και το οποίο πλήρως παραμετροποιήσιμο, με μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας, φιλικό προς τον επιβάτη. Το Smart Vision EQ δεν διαθέτει τιμόνι ή πεντάλ και κατασκευάστηκε με γνώμονα αυτό που ονομάζουμε “ride sharing”. Όταν ωστόσο δεν χρησιμοποιείται για τη μεταφορά επιβατών και είναι σε κατάσταση αναμονής, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να προβάλει διάφορες πληροφορίες (π.χ στις πόρτες), σχετικές με αγώνες, με τον καιρό κ.ά. Όταν επίσης δεν χρησιμοποιείται, και στην περίπτωση που το επίπεδο φόρτισης διαπιστωθεί ότι βρίσκεται κοντά σε ένα συγκεκριμένο όριο, το αυτοκίνητο θα κατευθυνθεί από μόνο του στον σταθμό ανεφοδιασμού/ φόρτισης. 
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όπως αναφέραμε δεν βρίσκονται πεντάλ και τιμόνι, ούτε χειριστήρια. Το όχημα λειτουργεί με φωνητικές εντολές ή χρησιμοποιώντας το κινητό του επιβάτη και στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μία μεγάλη οθόνη 24 ιντσών αλλά και δύο μικρότερες των 4,0 ιντσών που βρίσκονται σε κάθε άκρη του. Για να κινείται, το ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα της Mercedes-Benz χρησιμοποιεί μπαταρίες και έναν ηλεκτροκινητήρα 30kWh.

About Freegr network

Από το Blogger.