τεχνολογία

Σημαντικό κενό ασφαλείας στο Bluetooth

Ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους φαίνεται να έχει εντοπιστεί για όλες τις συσκευές που συνδέονται μεταξύ τους μέσω Bluetooth. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZDNet, οι ερευνητές της εταιρείας Armis, έχουν εντοπίσει 8 περίπου κενά ασφαλείας για τις συσκευές που χρησιμοποιούν το ασύρματο πρωτόκολλο Bluetooth. Το χειρότερο κενό ασφαλείας είναι εκείνο που φέρεται να επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη να αποκτήσει τον έλεγχο μίας συσκευής που βρίσκεται συνδεδεμένη με κάποιον άλλο μέσω Bluetooth.
 To ανησυχητικό στοιχείο που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι θα μπορούσε μια μολυσμένη συσκευή να προσφέρει πύλη πρόσβασης σε όποια άλλη συσκευή με την οποία είναι ασύρματα συνδεδεμένη, ειδικά σε ένα γραφείο ή ένα κοινόχρηστο χώρο. Το καλό είναι ότι για την πλειοψηφία των νέων συσκευών που λειτουργούν με βάση το Bluetooth Low Energy θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για να είναι ασφαλείς, αλλά πρόβλημα θα υπάρχει για τις παλαιότερες συσκευές ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών, οι συσκευές που φαίνεται να επηρεάζονται πιο πολύ είναι οι Android προτάσεις, καθώς και τα παλαιότερα μοντέλα των iPhones και των iPad. Σύμφωνα με την Microsoft τα Windows Phones δεν επηρεάζονται από το κενό ασφαλείας στο Bluetooth.

About Freegr network

Από το Blogger.