ειδήσεις

Εμποδίστε σελίδες να δανείζονται την CPU σας για mining

Επειδή παρατηρήθηκε και υποκλοπή CPU: Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Pirate Bay “συνελήφθη” να τρέχει ένα miner στην ιστοσελίδα του. Ουσιαστικά η δημοφιλής σελίδα χρησιμοποιούσε τους υπολογιστικούς πόρους των επισκεπτών του για να κερδίσει ψηφιακά νομίσματα Monero.
Το Pirate Bay φέρεται να ομολόγησε τις αμαρτίες του στο blog του, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή εξόρυξης (miner) με JavaScript ήταν “μόνο μια δοκιμή” σαν μέρος των προσπαθειών τους να «ξεφορτωθούν όλες τις διαφημίσεις.”“Επίσης, χρειάζονται αρκετά χρήματα για να διατηρηθεί η λειτουργία του ιστότοπου”, ανέφεραν οι διαχειριστές.
Αν είστε από αυτούς που δεν τους κάνει αυτή η δικαιολογία, και αν θέλετε να σταματήσετε άλλες ιστοσελίδες που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο, υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να τις εμποδίσετε να κλέβουν πόρους της CPU σας.Υπάρχουν διάφορες επεκτάσεις διαθέσιμες για τους browser σας. Οι minerBlock και No Coin  είναι αρκετά εύχρηστες επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης που είναι ειδικά σχεδιασμένες να εμποδίζουν δημοφιλείς miners να χρησιμοποιήσουν την υπολογιστική σας ισχύ. (Προς το παρόν λειτουργούν στο Google Chrome)
Αυτό που είναι ιδιαίτερα πρακτικό είναι ότι όπως και με τα ad blockers, μπορείτε να επιλέξετε το block ορισμένων σελίδων, σε περίπτωση που επιθυμείτε να δανείσετε σκόπιμα τη CPU σας.Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μπορούν να δουν τον πηγαίο κώδικα των MineralBlock και No Coin (αντίστοιχα) εδώ και εδώ. Και οι δύο επεκτάσεις είναι διαθέσιμες στο GitHub.Μαζί με τις παραπάνω λύσεις, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιείτε επεκτάσεις αποκλεισμού JavaScript όπως το NoScript (για τον Firefox) ή το ScriptSafe (για το Chrome). Μια εναλλακτική λύση είναι να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο τους miners στην λίστα των αποκλεισμένων domains του ad-blocker που χρησιμοποιείτε.
Να αναφέρουμε ότι οι διαφημίσεις περισσότερο αλλά και πρόσφατα οι miners, έχουν γίνει το αναγκαίο κακό του διαδικτύου. Τελικά όλα καταλήγουν στη συγκατάθεση των χρηστών: Είναι μια επιλογή που “εμπορεύεται” την ιδιωτικής σας ζωής (διαφημίσεις) για το δικαίωμα χρήσης κάποιας υπηρεσίας.

About Freegr network

Από το Blogger.