τεχνολογία

ΟΙ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ...

Όχι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το παρόν των φορητών συσκευών δηλώνει ο Alan Kay, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο πατέρας των φορητών υπολογιστών, ο οποίος και επηρέασε και τον Steve Jobs. O Alan Kay, πριν από 45 χρόνια εμπνεύστηκε το Dynabook, μια συσκευή, η οποία αποτελούσε κάτι μεταξύ laptop, tablet και e-book. Ο Alan Kay ευελπιστούσε το Dynabook να αποτελέσει ένα προσωπικό υπολογιστή για παιδιά όλων των ηλικιών. 
Ως προς την εμφάνιση, μοιάζει με τάμπλετ με συρόμενο πληκτρολόγιο. Επιπλέον, η γλώσσα προγραμματισμού SmallTalk, την οποία ανέπτυξε με την ερευνητική του ομάδα αποτελούσε πρόγονο των πρώτων διεπαφών με γραφικά και ο Xerox Alto του αποτέλεσε πρόδρομο του προσωπικού υπολογιστή (11 χρόνια πριν τον Apple Macintosh). Παρόλα αυτά και ενώ σε πολλά συμβούλευσε τον Steve Jobs θεωρεί ότι το iPhone και το iPad ακόμη δεν έχουν εκπληρώσει τον στόχο του. Σε συνέντευξή του ο πατέρας των φορητών υπολογιστών φαίνεται να θεωρεί το iPad πιο κοντά στο Dynabook απ’ότι το iPhone. Ο ίδιος αναφέρει ότι όταν ο Steve Jobs κατασκεύασε το iPhone τον κάλεσε και τον ρώτησε αν αυτό αξίζει την κριτική του (γιατί είχε πει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν για το Mac) και ο A. Kay του απάντησε: “Steve, κάντο τόσο μεγάλο (στο μέγεθος ενός iPad) και θα κατακτήσεις τον κόσμο”. 
Σύμφωνα με αυτόν υπήρχε λοιπόν ήδη ένα iPad, αλλά ήταν μια απόφαση για λόγους μάρκετινγκ να λανσάρουν το iPhone. Ωστόσο και τα δύο θεωρεί ότι απέχουν από την ιδέα του, καθώς ο δικός του σκοπός ήταν να καλλιεργήσουν το μυαλό και τις δεξιότητες του χρήστη ενώ το iPhone και το iPad και οι υπόλοιπες σημερινές φορητές συσκευές καθηλώνουν τον χρήστη και τον κάνουν παθητικό δέκτη όπως η τηλεόραση. “
Αν οι άνθρωποι ήξεραν τι ακριβώς είναι ο υπολογιστής δεν θα ήταν κακό το iPhone. Επειδή όμως δεν ξέρουν, το iPhone έχει τόση σχέση με την πληροφορική όσο το Guitar Hero με μια πραγματική κιθάρα”, αναφέρει. Ο Kay θεωρεί ότι αυτό συμβαίνει καθώς το iPhone έχει υπολογιστική δυνατότητα που δεν χρειαζόμαστε καθώς είναι συνδεδεμένο με τα πάντα. Έτσι όπως η τηλεόραση σε βομβαρδίζει 24 ώρες το 24ωρο.

About Freegr network

Από το Blogger.