τεχνολογία

Το Twitter φέρνει μεγαλύτερα... τιτιβίσματα!

Το Twitter μπαίνει σε νέα εποχή, αλλάζοντας ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του με το οποίο καθιερώθηκε στα social media: Δεν θα υποχρεώνει πια τους χρήστες να περιορίζονται στους 140 χαρακτήρες, αλλά θα τους δώσει διπλάσιο χώρο, αυξάνοντας τους χαρακτήρες στους 280.
 Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε αλχημείες, όπως η ανακάλυψη συντομογραφιών ή οι συνέχειες σε δύο και τρία tweets. Η μεγάλη αυτή αλλαγή είναι προς το παρόν στο στάδιο του πειράματος, όμως το πιθανότερο είναι να καθιερωθεί πολύ σύντομα. 
 Όπως είπαν στελέχη του Twitter, η απόφασ πάρθηκε ώστε να μην φτάνουν σε απόγνωση οι χρήστες, ενώ και η αρχική δικαιολογία των 180 χαρακτήρων, που ήταν να χωράει σε ένα SMS το μήνυμα, δεν ισχύει πλέον. Οι υπεύθυνοι έλαβαν υπόψιν το πώς χρησιμοποιείται το σάιτ σε διάφορες χώρες και ποιοι έχουν πλεονέκτημα στους χαρακτήρες, όπως στα ιαπωνικά και σε άλλες γλώσσες, όπου χρησιμοποιούνται σύμβολα και τα τιτιβίσματα γίνονται πιο εύκολα, διατηρώντας περισσότερες πληροφορίες. Αποφάσισαν λοιπόν να προσθέσουν χώρο, ώστε να μπορούν οι χρήστες να εκφραστούν καλύτερα, έχοντας τις ίδιες ευκαιρίες με τους Ιάπωνες. 
Για παράδειγμα, μόλις το 0,4% των ιαπωνικών tweets φτάνουν το όριο των 140 χαρακτήρων. Στα αγγλικά, αντίθετα, το ποσοστό φτάνει στο 9%. Τα περισσότερα ιαπωνικά tweets σταματούν στους 15 χαρακτήρες, ενώ το μέσο αγγλικό tweet φτάνει τους 34 χαρακτήρες. Το Twitter είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να αυξήσει τους χαρακτήρες με διάφορους τρόπους. Είχε θέσει προς συζήτηση να μην λαμβάνονται υπόψιν ως χαρακτήρες τα ονόματα χρηστών, οι εικόνες ή άλλα μέσα αρχικά, αλλά έμεινε ως σκέψη.

About Freegr network

Από το Blogger.