ειδήσεις

O 8ης γενιάς Core i7-8700K είναι ο καλύτερος desktop επεξεργαστής για gaming

Η Intel λανσάρισε τους 8ης γενιάς mainstream επεξεργαστές desktop, χαρακτηρίζοντας τον κορυφαίο επεξεργαστή της σειράς Intel Core i7-8700K των $359 ως "τον καλύτερο gaming desktop επεξεργαστή που έχει κατασκευάσει ποτέ” (best gaming desktop processor ever). Ο εξαπύρηνος (12-thread) επεξεργαστής των 3,7GHz προσφέρει αυξημένα κατά 25% framerates στο Gears of War 4 σε σύγκριση με τα 7ης γενιάς chips της εταιρείας. 
Επίσης είναι κατά 32% ταχύτερος στο editing video ανάλυσης 4K ενώ τα μεγαλύτερα οφέλη σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά chips παρατηρούνται στο multi-tasking, με την Intel να υποστηρίζει ότι το gaming, το streaming και το recording με το Player Unknown: Battlegrounds πραγματοποιούνται 45% ταχύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Ο Intel Core i7-8700K μπορεί χάρη στο χαρακτηριστικό Turbo Boost 2.0 να φτάσει τα 4,7GHz ενώ μπορούν να επιτευχθούν ακόμα υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας, άνω των 5,0GHz προχωρώντας σε υπερχρονισμό με μία σχετικά καλή ψύκτρα ή με ένα βασικό σύστημα υγρόψυξης. 
Όσον αφορά στα multimedia, αξίζει να επισημάνουμε ότι η Intel έχει ενσωματώσει στον επεξεργαστή τεχνολογία για ομαλότερο streaming περιεχομένου 10-bit, HDR Ultra HD χρησιμοποιώντας νεότερες τηλεοράσεις και υπηρεσίες όπως το Netflix. Πολλοί καταναλωτές θα βρουν ελκυστικούς τους επεξεργαστές Core i5 και Core i3 από την ίδια σειρά, με τα τελευταία να ξεκινούν από τα $117 και να διαθέτουν τέσσερις πυρήνες και base clock που ξεκινάει από τα 4,0GHz ενώ τα μοντέλα Core i5, που είναι εξαπύρηνα κοστίζουν από $182. Δεν διαθέτουν HyperThreading, ωστόσο τέσσερις πυρήνες είναι σίγουρα καλύτεροι από δύο πυρήνες με Hyperthreading όπως στην περίπτωση των επεξεργαστών Core 3 παλαιότερα. Μαζί με τους παραπάνω επεξεργαστές, η Intel ανακοίνωσε και το Z370 chipset, με βάση το οποίο κυκλοφόρησαν motherboards από όλους τους γνωστούς κατασκευαστές, όπως την ASUS, Gigabyte, MSI, ASRock κ.ά. 
To νέο chipset επιδεικνύει βελτιωμένο power delivery για τα 6-core μοντέλα και καλύτερη υποστήριξη στη μνήμη DDR4-2666 αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με το παρελθόν. Θα μπορούσαν τα σημερινά μοντέλα επεξεργαστών σύμφωνα με εκτιμήσεις να είναι συμβατά με τα προηγούμενης γενιάς chipsets και motherboards, αλλά από ότι φαίνεται η Intel επέλεξε να μην είναι. Τα mainstream μοντέλα επεξεργαστών Core 8ης γενιάς δείχνουν ελαφρώς πιο ενδιαφέροντα από τα αντίστοιχα 8ης γενιάς μοντέλα για laptops ενώ προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες. Οι νέοι επεξεργαστές Core 8ης γενιάς της Intel θα κυκλοφορήσουν από τις 5 Οκτωβρίου με τη τιμή του κορυφαίου μοντέλου Intel Core i7-8700K να είναι $359 στις ΗΠΑ (για χίλια τεμάχια).

About Freegr network

Από το Blogger.