athens

11ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Το 11ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) πρόκειται να διεξαχθεί το τριήμερο 19 - 21 Απριλίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει στόχο την ενημέρωση φοιτητών όλων των τμημάτων των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και των Μηχανικών Υπολογιστών, καθώς και Πληροφορικής, σχετικά με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και τις νέες προκλήσεις της αγοράς εργασίας.
Η διοργάνωση ενός συνεδρίου αυτού του βεληνεκούς από φοιτητές έχει πολλές απαιτήσεις και για αυτό ρωτήσαμε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την εμπειρία τους τον τελευταίο χρόνο.
Τι ήταν αυτό που σε εκανε να ασχοληθείς με την οργάνωση του ΣΦΗΜΜΥ;
Κάνοντας αίτηση για την οργανωτική επιτροπή του ΣΦΗΜΜΥ ήμουν ενθουσιασμένος που θα βοηθούσα να γίνει πραγματικότητα από την αρχή μέχρι το τέλος η 11η διοργάνωση του μεγαλύτερου φοιτητικού συνεδρίου στην Ελλάδα. Νέοι άνθρωποι με κοινές ανησυχίες και ενδιαφέρον για την τεχνολογία συνεργάζονται και επενδύουν χρόνο από την καθημερινότητά τους για να ενημερώσουν την φοιτητική κοινότητα σχετικά. Παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που προκύπτουν στην πορεία ξέρω πως θα λυθούν με τη δουλειά της ομάδας και μόνο ευχάριστα συναισθήματα απορρέουν από αυτό.
Ποιοι θα είναι οι ομιλητές στο φετινό συνέδριο;
Διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρόν τους στο ΣΦΗΜΜΥ 11 και θα αποτελέσουν τον πυρήνα του συνεδρίου. Ο κ. Μιχάλης Μπλέτσας από το MIT, ο κ. Κωνσταντίνος Λάσκαρης από την Tesla Motors και η κ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου από το CERN θα δώσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες πάνω στον κλάδο. Άλλοι keynote speakers που θα πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση είναι ο κ. Παναγιώτης Μπαμίδης, ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Δρ. Ιωάννης Κρικίδης, οκ. Αστέριος Ζαφειράκης και ο κ. Αθανάσιος Λιούμπας.


Τι πιστεύετε ότι θα κρατήσουν ο σύνεδροι από τη φετινή διοργάνωση;
Tα μέλη της οργανωτικής επιτροπής προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που να καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και των παρεμφερών κλάδων. Στις τρεις μέρες του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ποικίλα workshops και να εφαρμόσουν πρακτικές γνώσεις. Επίσης θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των φοιτητικών ομάδων όπως η ART (Aristotle Racing Team), οι οποίες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ακαδημαϊκής δραστηριότητας.
Ακόμα, την δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα λάβει χώρα ο τελικός του Presfhmmy, ένα διήμερο hackathon που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Οι ομάδες που διακρίθηκαν θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό διεκδικώντας μεγάλα δώρα!
Τέλος, στο πλαίσιο του Career goes ΣΦΗΜΜΥ θα ενημερωθούν για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους σε εταιρείες.
Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν και γίνεται μέσω του site μας www.sfhmmy.gr όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες!

About Freegr network

Από το Blogger.