freegr

Η Intel αποκάλυψε dual die Xeon Platinum με 56 πυρήνες

Φεύγοντας από τη μονολιθική σχεδίαση για ένα μόνο μοντέλο, η Intel παρουσίασε τη σειρά Xeon Platinum 9200 ο οποίος εφοδιάζεται με 56 πυρήνες και 112 threads. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εντυπωσιακό από άποψης specs αλλά σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις της δε περιμέναμε μια αντίστοιχη κίνηση με περισσότερα από ένα dies για τη server αγορά. Το chip θα κυκλοφορήσει μόνο σε BGA μορφή και πρακτικά περιλαμβάνει δύο Cascade Lake-SP dies με 28 πυρήνες έκαστο μαζί με 12 συνολικά κανάλια μνήμης DDR4 και 5.903 επαφές στη κάτω πλευρά του. 
Τα δύο dies συνδέονται μεταξύ τους μέσω του Ultra Path Interconnect, μιας τεχνολογίας που εισήχθη με τους Skylake και αποτελεί proprietary υλικό της Intel ενώ προσφέρει ταχύτητες περίπου 10 GTransfers ανά δευτερόλεπτο. 
Στην ανακοίνωση του Xeon Platinum 9200 η Intel μας δείχνει και αρκετά benchmarks και σε αυτή τη σειρά περιμένουμε τέσσερα μοντέλα, εκ των οποίων ο 'μεγάλος' των 56 πυρήνων θα έχει TDP 400W ενώ στις συνθέσεις της η Intel τον έχει παρέα και με ένα κλειστού τύπο watercooling setup, ειδικά για 2U κουτιά. Το κόστος του, για την ώρα είναι άγνωστο, αλλά σίγουρα θα είναι αρκετά υψηλότερο από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι στιγμής στον χώρο των επεξεργαστών, λόγω του επιπλέον κόστους που έχει ολόκληρο το μηχάνημα που δίνεται μαζί.

About Freegr network

Από το Blogger.