Facebook

Αυστηροί κανόνες διαφήμισης στο Facebook ενόψει των ευρωεκλογών 2019

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει περιορισμούς στις διαφημίσεις πριν από τις ευρωεκλογές σε μια προσπάθεια αποκλεισμού ξένης ανάμειξης. «Για να προληφθεί μια κατάχρηση και ανάμειξη, όλοι οι διαφημιστές στην ΕΕ θα πρέπει να λάβουν άδεια στη χώρα τους για να δημοσιεύουν διαφημίσεις σχετικά με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωσε ο διευθυντής του Facebook Ρίτσαρντ Άλεν σε ανάρτησή του σε ιστολόγιο Πέμπτη το βράδυ. 
Το μεγάλο αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ελπίζει ότι οι επιπρόσθετοι έλεγχοι στην ταυτότητα και την τοποθεσία θα λειτουργήσουν ως «πραγματικός φραγμός σε οποιονδήποτε έξωθεν μιας χώρας πιστεύει ότι θα χρησιμοποιήσει τις διαφημίσεις μας για να αναμειχθεί σε μια εκλογική διαδικασία» σημείωσε ο Άλεν. Παρόμοια μέτρα τέθηκαν σε ισχύ τους τελευταίους μήνες για τις εκλογές στην Ινδονησία και τον Καναδά. Οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από τις 23 ως τις 26 Μαΐου. Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν για το περιεχόμενο προεκλογικών εκστρατειών πολιτικών ή πολιτικών κομμάτων, όπως και για τις διαφημίσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν ή να αποθαρρύνουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν. 
Οι νέοι κανόνες έχουν επίσης στόχο να προωθήσουν την διαφάνεια, καθώς αξιώνουν από οποιονδήποτε διαφημιστή προωθεί πολιτικό περιεχόμενο να αποκαλύπτει την ταυτότητά του ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία αυτή πατώντας πάνω στην ένδειξη: «πληρωμένη καταχώριση από».
 Τα στοιχεία από τις διαφημίσεις αυτού του είδους θα αποθηκεύονται σε μια προσβάσιμη για 7 χρόνια από το κοινό βιβλιοθήκη στο ίντερνετ. Ο Άλεν παραδέχθηκε ότι οι κανόνες αυτοί μπορεί να μην επαρκούν για να εξαλειφθεί ολότελα το ενδεχόμενο ενός χειριστικού περιεχομένου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έξυπνους, δημιουργικούς και με καλή χρηματοδότηση αντιπάλους που αλλάζουν τις τακτικές τους όταν εντοπίζουμε κατάχρηση» σημείωσε. Το Facebook δέχεται πιέσεις για να βελτιώσει τη διαφάνεια και τους ελέγχους στην πλατφόρμα του στον απόηχο της ρωσικής προπαγάνδας που είχε στόχο να επηρεάσει το εκλογικό σώμα στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.
telecomnewsgr

About Freegr network

Από το Blogger.