ειδήσεις

Ήρθε το Lenovo Yoga C930

Η οικογένεια Yoga της Lenovo δε χρειάζεται πλέον συστάσεις... μεσουρανεί εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά, πρακτικά δημιούργησε μια δική της κατηγορία συσκευών και προτιμάται από τους χρήστες χάρη στο design και την ευελιξία που προσφέρει. Τα Yoga είναι ο ορισμός του "convertible" και το Yoga C930 που κατέφθασε πριν λίγες μέρες στα γραφεία μας δεν αποκλίνει από αυτή τη φιλοσοφία ούτε κατ'ελάχιστο!
Νιώθουμε "τυχεροί" γιατί είχαμε στα χέρια μας την κορυφαία έκδοση του C930, αυτή με τη 4Κ οθόνη και τον Intel Core i7-8550U (1,8GHz), τα 16GB DDR4 μνήμης και τον 1TB SSD! Φυσικά είναι και η ακριβότερη όλων των εκδόσεων του C930, αλλά αξίζει και με το παραπάνω, προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις και ταχύτατη λειτουργία. Τρέχει Windows 10 Home και η οθόνη του έχει διαγώνιο 13,9", το "sweet spot" που επιτρέπει άνετη χρήση και εύκολη μεταφορά. Το λεπτότερο σημείο της συσκευής έχει πάχος 14,5mm αλλά όσον προχωράμε προς την άλλη πλευρά γίνεται πιο παχύ, λογικό εξ'αιτίας της σχεδίασής του.
Το βάρος του δεν καθιστά απαγορευτική τη μεταφορά (από 1,38 κιλά) ενώ είναι διαθέσιμο σε Iron Gray και Mica χρώματα. Από πλευράς συνδεσιμότητας διαθέτει μια USB Type-A (3.1) θύρα, δύο Thunderbolt 3 (Type-C, 3.1) θύρες και ένα audio jack, δυστυχώς όμως δεν έχει υποδοχή για SD κάρτες. Στην άλλη πλευρά βρίσκουμε το power button με LED ενώ στο "πίσω" μέρος βρίσκουμε το Pen slot που στεγάζει το πενάκι της Lenovo, εξαιρετικό για χρήση με την οθόνη αφής του C930. Η οθόνη έχει εξαιρετική απόκριση και ενθαρρύνει τη χρήση μέσω αφής, ενώ και με το pen οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, με το αντίστοιχο software, πάντα. Πως, όμως, δικαιολογεί τον τίτλο του "Yoga device", το C930; Το "κλειδί" βρίσκεται στο μηχανισμό αναδίπλωσης που ενώνει την οθόνη και το κυρίως σώμα του. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολόκληρη soundbar που λειτουργεί ως "μεντεσές" και παράλληλα προσφέρει εκπληκτικό, 3D Dolby Atmos ήχο στο χρήστη, σε υψηλότατη ένταση, αν αυτός το θέλει. Η ίδια η soundbar επιτρέπει την περιστροφή της οθόνης έως και 360 μοίρες σχεδόν, ενώ αφήνει μια άκρως ποιοτική αίσθηση, χωρίς "τζόγους" και εκνευριστικά κενά ή σκαλοπάτια κατά την αναδίπλωση. Έτσι, μπορείτε να τοποθετήσετε το Yoga C930 πάνω στο γραφείο σας με 3 διαφορετικούς τρόπους (notebook, tent, portrait), όπως θα δείτε και στο hands-on video μας, ή να το μετατρέψετε σε ένα μεγάλο tablet!
Όσο για την αυτονομία της συσκευής, είναι αρκετά υψηλή και αγγίζει τις 9 ώρες με τη 4Κ οθόνη ή τις 12 ώρες με τη FullHD οθόνη. Εκτός από τις διαφορετικές επιλογές στην οθόνη μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε μεταξύ 256/512/1024 GB SSD (PCIe) και 8/12/16 GB RAM. Τέλος, το C930 διαθέτει και ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, στην πάνω-δεξιά μεριά του πληκτρολογίου του, για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα σας.

About Freegr network

Από το Blogger.