freegr

Με νέα Xeon chips αντιτάσσεται η Intel

Η server αγορά των συστημάτων με ένα socket αποκτά νέο ενδιαφέρον αφού η Intel λανσάρει νέα Xeon CPUs με aggressive τιμολόγηση για τα δεδομένα της. 
Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για τη σειρά Gold U η οποία έχουν ως βάση την Skylake αρχιτεκτονική και τη λιθογραφία των 14nm FinFET της Intel. Η πιο κρίσιμη διαφορά τους σε σχέση με τους ακριβότερους Xeon είναι η έλλειψη του UPI link, ενός interface που βρίσκεται σε 2S (2 socket) συστήματα και επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με το γειτονικό chip της μητρικής, οπότε αυτομάτως οι εν λόγω επεξεργαστές περιορίζονται για χρήση σε μονού socket μητρικές και μικρότερης ιπποδύναμης server μηχανήματα. 
Εν αρχή θα υπάρξουν τρία μοντέλα με πιο σημαντικό τον Xeon Gold 6212U ο οποίος θα έρχεται με 24 πυρήνες, 48 threads και προτεινόμενη τιμή $2000, όπως υποστηρίζουν πηγές. Το socket που θα τοποθετείται θα είναι το νεότερο LGA3647 ενώ η σειρά ολοκληρώνεται με τον πιο προσιτό Xeon Gold 6209U ο οποίος ενσωματώνει 20 πυρήνες, 40 threads και προτεινόμενη τιμή $1000. Σημειώνεται ότι οι τιμές δεν είναι ακόμη οι επίσημες. Όλοι τους θα πλαισιώνονται από εξακάναλο ελεγκτή μνημών αλλά και 48 PCIe lanes και αναμένεται να παραταχθούν απέναντι από τους EPYC-P Series της AMD που υπάρχουν και αυτοί στην single socket αγορά των servers.

About Freegr network

Από το Blogger.