freegr

Επίτευγμα του MIT σε συνεργασία με τη NASA

Κάθε φάση της πτήσης ενός αεροπλάνου απαιτεί από τα φτερά να κάνουν κινήσεις για να τηρήσουν τις ιδανικές παραμέτρους. Με τη σημερινή τεχνολογία έχουμε σταθερά φτερά με σταθερό σχήμα τα οποία διαθέτουν κινούμενα πτερύγια. Πώς θα ήταν όμως αν μπορούσε να αλλάξει σχήμα ολόκληρο το φτερό;
Αυτό ακριβώς κατάφεραν ερευνητές του MIT, οι οποίοι σε συνεργασία με τη NASA υπόσχονται να φέρουν την επανάσταση στο σχεδιασμό των φτερών. Χρησιμοποιώντας μεταϋλικά, κατασκεύασαν ένα πολύ ελαφρύ πλαίσιο που αποτελείται από χιλιάδες μικρά τρίγωνα λεπτών στύλων καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα πολυμερούς υλικού. Η προσεκτική τοποθέτηση των στύλων επιτρέπει στο φτερό να αλλάζει σχήμα ανάλογα με τις αεροδυναμικές συνθήκες.
Το μοντέλο του ενός μέτρου κατασκευάστηκε στο χέρι, αλλά η διαδικασία σχεδιάστηκε για να είναι αυτοματοποιημένη με τη συμμετοχή αυτόνομων ρομπότ. Το νέο ελαφρύ φτερό που αλλάζει σχήμα, μπορεί να αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τα αεροπλάνα. Πλέον δε χρειάζεται να περιοριστούμε στο κυλινδρικό σώμα που έχει επικρατήσει και ίσως να δούμε νέα σχήματα αεροπλάνων όπου ο χώρος των επιβατών είναι ενσωματωμένος στη δομή των φτερών.

About Freegr network

Από το Blogger.