freegr

Το streaming αποτελεί τα μισά έσοδα της μουσικής βιομηχανίας

Η μουσική στην ψηφιακή μορφή της μας απάλλαξε από τη δέσμευση φυσικού χώρου και μέσων, όπως τα CDs. Η εξέλιξή της ήρθε μέσω του streaming και η δημοφιλία του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς είναι πλέον το κύριο έσοδο της μουσικής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της IFPI, οι streaming λογαριασμοί αποφέρουν σχεδόν τα μισά έσοδα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Από αυτούς, το 37% βασίζονται σε συνδρομές και το 10% σε streams που υποστηρίζονται από διαφημίσεις.

Τα φυσικά μέσα ακόμα αποτελούν το 25% των εσόδων. Η άνοδος του streaming είναι εντυπωσιακή, αν σκεφτεί κανείς πως μόλις το 2015 κατάφερε να ξεπεράσει τις πωλήσεις CD. Είναι μάλλον απίθανο τα φυσικά μέσα να εκλείψουν τελείως καθώς είναι αρκετοί αυτοί που προτιμούν να έχουν τη μουσική στα χέρια τους και να μην εξαρτώνται από κάποιο δίκτυο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει την αναβίωσή του και το βινύλιο από τους συλλέκτες. Τα συνολικά έσοδα της μουσικής βιομηχανίας για το 2018 εκτιμώνται στα $19.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

About Freegr network

Από το Blogger.