ειδήσεις

Ρεκόρ συμμετοχών eShops στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικου Εμπορίου

Δελτίο Τύπου: 
Με μεγάλη επιτυχία & ρεκόρ συμμετοχών, ολοκληρώθηκε φέτος η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A. 
Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται ως η πιο επιτυχημένη από την αρχή του θεσμού με τη συμμετοχή των e-shops να είναι αυξημένη κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση!
Γεγονός που έτυχε και της ιδιαίτερα θετικής αποδοχής των online καταναλωτών αφού οι προσφερόμενες εκπτώσεις ξεπερνούσαν σε πολλές περιπτώσεις το -70%.

Η διαφημιστική καμπάνια κατέγραψε περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια impressions σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας στην ενημερωτική σελίδα που δημιούργησε ο GR.EC.A για τους καταναλωτές. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εβδομάδας έπαιξε η προώθηση της εβδομάδας μέσα από τον ψηφιακό τύπο, το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, ενώ σημαντική για την επιτυχία της εβδομάδας ήταν και η συμμετοχή των 4 συστημικώνΤραπεζών, με προσφορές που ανακοίνωσαν μόνο για τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το 55% των ηλεκτρονικών καταστημάτων που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου είδαν σημαντική αύξηση στο τζίρο τους, ενώ σημαντκή ήταν και η αύξηση χρήσης της κάρτας στις online πληρωμές, όπως δηλώνει το 30% των e-shops που συμμετείχαν. 

Στη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε ο GR.EC.A. στα e-shops που συμμετείχαν στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου αποτυπώθηκε η επιτυχία της εβδομάδας, καθώς
• Το 90% των e-shops που συμμετείχαν θεωρούν ότι η αύξηση στο τζίρο τους οφείλεται στην προώθηση του θεσμού
• Το 97% των e-shops που συμμετείχαν θα λάβουν μέρος και στην επόμενη διοργάνωση 
Ο θεσμός της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός η προτροπή του καταναλωτικού κοινού να ψωνίσει διαδικτυακά και αφετέρου η εκπαίδευση και ενημέρωσή του στη διαδικασία της online αγοράς και των πλεονεκτημάτων που αυτή έχει.

Η «Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019», τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή και την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν ELTRUN από το ΟΠΑ και των ηλεκτρονικών καταστημάτων Skroutz.gr και Bestprice.gr. 

About Freegr network

Από το Blogger.