freegr

Νέα laptops και tablets στην οικογένεια Pixelbook

Η Google επρόκειτο να προχωρήσει σε «περικοπή» των hardware προϊόντων της μετακινώντας προσωπικό από τις ομάδες ανάπτυξης laptop και tablet προς άλλα αντικείμενα.
Αυτό τουλάχιστον υποστήριζε σε δημοσίευμά του ο Business Insider, περίπου πριν από έναν μήνα. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία τότε είχε αρνηθεί να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, η απάντηση ήρθε με σχόλιο σε μία άλλη ιστοσελίδα. Πιο συγκεκριμένα, η Google επιβεβαίωσε στο The Verge ότι το τμήμα προϊόντων hardware ετοιμάζει ήδη νέα μοντέλα laptop και tablet.
Στο ίδιο μήκος κύματος και μία ακόμη «αθόρυβη» επιβεβαίωση. Σε αυτή την περίπτωση η Google αποκάλυψε ότι μία ενότητα του επερχόμενου συνεδρίου Cloud Next 2019 τιτλοφορείται «Introducing Google Hardware for Business», κάτι που υπονοεί σαφώς ότι οι μέχρι τώρα σειρές Pixelbook και Pixel Slate δεν κάλυπταν επαρκώς τις ανάγκες των επαγγελματιών και αυτό (πιθανότατα) θα γίνει εφικτό με τις νέες προσθήκες.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μερικά μοναδικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά από ότι με το Pixelbook και το Pixel Slate» ανέφερε ο επικεφαλής του Pixelbook Group, Steve Jacobs, στην ιστοσελίδα 9to5Google. Όπως αναφέρει το The Verge, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Jacobs, στο προφίλ του στο LinkedIn, φαίνεται να ηγείται τριών διαφορετικών κατηγοριών στο Core Technology group της Google: Pixelbook, Pixel Slate και Emerging που αφήνει αρκετά ερωτηματικά καθώς δεν αποσαφηνίζεται τι εννοείται με τον συγκεκριμένο όρο.


Πάντως δεν αποκλείεται το «Google Hardware for Business» να μην είναι μία νέα επιχειρηματική κίνηση αλλά μία νέα προσπάθεια λανσαρίσματος του προγενέστερου Chrome Enterprise. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Google φημολογείται ότι εργάζεται μυστικά σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα αντικαταστήσει τα Android και Chrome φέροντας την ονομασία Fuchsia. Η ίδια η εταιρεία έχει αναφερθεί σχετικά λέγοντας ότι απλά πρόκειται για ένα από τα πολλά πειραματικά προγράμματα που εκτελούνται παράλληλα…

About Freegr network

Από το Blogger.