AMD

Η AMD θα γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά της

Ειδικές εκδόσεις του hardware της θα διατεθούν στην αγορά στα 50ά γενέθλια της εταιρίας που συμπληρώνονται την 1η Μαΐου.
Η AMD, ή αλλιώς Advanced Micro Devices, ιδρύθηκε την 1η Μαΐου του 1969 στη Σάντα Κλάρα και το Σάνιβειλ της Καλιφόρνια από τον ηλεκτρολόγο-μηχανικό Jerry Sanders μαζί με συναδέλφους του από την εξίσου ιστορικής σημασίας εταιρία Fairchild semiconductor. Η εταιρία διέγραψε μια αρκετά επιτυχημένη πορεία μέχρι σήμερα και είναι ο μοναδικός αντίπαλος της Intel στην αγορά των x86 συστημάτων, ενώ μερικά στοιχεία που απολαμβάνουμε σήμερα, όπως η 64-bit αρχιτεκτονική αποτελεί 'πατέντα' της AMD και αξιοποιείται ακόμη και από την Intel στους δικούς της επεξεργαστές.
Την 1η Μαΐου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας και αξίζει να αναφέρουμε πως ετοιμάζονται μερικά επετειακά προϊόντα για να εορταστεί το γεγονός. Ειδικότερα, η Sapphire, στενή συνεργάτης της AMD στον τομέα των καρτών γραφικών - παλιότερα και μητρικών - ετοιμάζει μια επετειακή Radeon RX 590 Nitro+ GPU (50th Anniversary Edition) με ξεχωριστό χρυσό χρώμα στο κάλυμμα της ψύκτρας της αλλά και εξίσου χρυσή συσκευασία. Παράλληλα πηγές βρήκαν και τον Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition, ένας πιθανόν περιορισμένης κυκλοφορίας επεξεργαστής με επετειακή συσκευασία ωστόσο αναφέρεται πως ίσως χρονίζεται ελαφρώς υψηλότερα από την εργοστασιακή συχνότητα λειτουργίας.
Τέλος σημειώνεται ότι εκτός από αυτά, θα υπάρξει και μια επετειακή μητρική από την GIGABYTE πιο συγκεκριμένα η X470 AORUS Gaming 7 WIFI 50th Anniversary Edition.

About Freegr network

Από το Blogger.