ειδήσεις

Οι δυνατές 300 Series μητρικές χωρίς support για AMD Ryzen 3 gen

Η αρχική πληροφορία μας ήρθε από το TechPowerUp το οποίο έλαβε ένα email από έναν κάτοχο μιας X370 Titanium μητρικής, στο οποίο η MSI απαντά πως δε θα υπάρξει update για υποστήριξη της νέας γενιάς επεξεργαστών της AMD στη μητρική, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για high end μοντέλο και η AMD έχει αναφέρει συμβατότητα με τα 300 Series chipsets.
Με αυτό το κίνητρο κάναμε μια έρευνα για να δούμε πόσες άλλες εταιρίες δίνουν BIOS support για την τρίτη γενιά Ryzen σε αυτές τις μητρικές και συναντήσαμε τα ίδια αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η GIGABYTE σε όσα μοντέλα ερευνήσαμε μεταξύ των οποίων και high end X370 μητρικές όπως η X370 Gaming 5, δε διαθέτει κανένα νεότερο BIOS πέρα από την υποστήριξη για τους Athlon 200 Series. Το γεγονός ότι ακόμη οι Ryzen 3ης γενιάς δεν κυκλοφορούν δίνει ένα μικρό ελαφρυντικό στις εταιρίες, ωστόσο οι τελευταίες πάντοτε προετοιμάζουν τα προϊόντα τους μερικούς μήνες νωρίτερα ούτως ώστε τα συστήματα να είναι έτοιμα να δεχτούν τους νέους επεξεργαστές στη κυκλοφορία τους.


Επιπρόσθετα, πέρα από τη GIGABYTE έχουμε και άλλες εταιρίες όπως την ASRock που δεν προσφέρει BIOS updates για τις παλιότερες μητρικές της, ωθώντας έτσι τους χρήστες στην αγορά κάποιου μοντέλου με νεότερο chipset. Μέχρι στιγμής, η μοναδική μητρική που φαίνεται να φέρει υποστήριξη είναι η ASUS με τηνROG Crosshair VI Hero με το νέο AGESA 0070 για τη τρίτη γενιά μαζί με διάφορα άλλα fixes, ενώ όλοι οι παραπάνω κατασκευαστές έχουν αναβαθμίσει όλες τις 400 Series μητρικές τους. Σημειώνεται ότι η τρίτη γενιά των Ryzen επεξεργαστών της AMD θα συνοδευθεί και από νέες μητρικές με το X570 chipset που θα τρέξουν παράλληλα με το X470, όμως όπως φαίνεται τρεις γενιές μητρικών είναι 'μπελάς' για τους κατασκευαστές όσον αφορά την συντήρηση.

About Freegr network

Από το Blogger.