Ενιαίοι κανόνες στα drones για την Ε.Ε. από το 2019

Τέλος στο κατακερματισμένο θεσμικό καθεστώς που ισχύει σήμερα για τα drones, όπου κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. έχει θεσπίσει τους δικούς του κανόνες, θέλει να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, έχει στα σκαριά ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή από το 2019.
 Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο της είναι μέσα στην επόμενη διετία να έχει δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής των drones, μία λύση για την αποτροπή πτήσης τους πάνω από απαγορευμένες περιοχές, όπως και μία πλατφόρμα απομακρυσμένης ταυτοποίησης τους. Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα εναέριου ελέγχου, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει σήμερα για τις πτήσεις των επανδρωμένων αεροπλάνων. 
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το κίνητρό της είναι η Ε.Ε. να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις αναδυόμενες εφαρμογές των drone. Αυτή τη στιγμή, οι μόνοι κανόνες πανευρωπαϊκής ισχύος αφορούν τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα με βάρος μεγαλύτερο από 150 κιλά. Για τα υπόλοιπα, κάθε χώρα έχειτους δικούς της εθνικούς κανόνες. “Ο κατακερματισμός αυτός εμποδίζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη γρήγορη υιοθέτηση καινούριων τεχνολογιών, ενώ επίσης δημιουργεί κινδύνους από την άποψη της ασφάλειας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.