Ρομπότ θα γράφει ειδήσεις σύμφωνα με την Google

Το κομμάτι της Google που ακούει στο όνομα Digital News Initiative αφορά ένα κονδύλι που προάγει την εφευρετικότητα στην δημοσιογραφία της Ευρώπης. 
Μεταξύ των νέων χορηγημένων projects βρίσκεται το RADAR, πόνημα της συνεργασίας μεταξύ του Σωματείου Τύπου Βρετανίας-Ιρλανδίας και της startup εταιρίας Urbs Media. Το RADAR, έχοντας κερδίσει από επιχορηγίες $804.000 δολάρια, αφορά μία A.I. που θα είναι σε θέση μέχρι το 2018, κάνοντας χρήση της διαδικασίας NLG (Natural Language Generation), να "γράφει" περίπου τριάντα χιλιάδες ειδήσεις μηνιαίως, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του θέματος, των λέξεων καθώς και των γραφικών στοιχείων που θα απαρτίζουν το τελικό άρθρο. 
Μια ομάδα παραταύτα πέντε ανθρώπων, θα είναι απαραίτητη για την ταυτοποίηση, το πρότυπο καθώς και την επεξεργασία ειδήσεων που ως γνώμονα τους έχουν τα δεδομένα, σχετικά με θέματα όμως την εγκληματικότητα, την υγεία και την εργασία. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που βλέπουμε κάποιο "ρομπότ" να αναλαμβάνει τη συγγραφή άρθρων, αφού από το 2014 το Σωματείο Τύπου Αμερικής κάνει χρήση του Wordsmith, ενός NLG A.I. προγράμματος, ενώ και οι New York Times και Los Angels Times χρησιμοποιούν κάποιου είδους αυτοματοποίησης για αναφορές χαμηλής σημασίας.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.