τεχνολογία

Samsung 49" CHG90 QLED Gaming Monitor

Στο περίπτερο της Samsung, που είναι από τα μεγαλύτερα στην έκθεση IFA, εντοπίσαμε και την οθόνη LC49HG90DMNXZA ή αλλιώς το 49" CHG90 QLED Gaming Monitor της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας και δεν χάσαμε την ευκαιρία να την δούμε από κοντά. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πλέον εντυπωσιακά monitors της αγοράς, λόγω του super ultra-wide πάνελ με αναλογία πλευρών 32:9 που επιδεικνύει διαγώνιο 49 ιντσών. 
Το εντυπωσιακό monitor κάνει χρήση τεχνολογίας Quantum dot (QLED) και υποστηρίζει HDR για ρεαλιστικότερα χρώματα και αντίθεση (οι σκοτεινές περιοχές είναι ακόμα πιο σκοτεινές ενώ οι φωτεινές ακόμα περισσότερο φωτεινές). Σύμφωνα με την εταιρεία, η gaming εμπειρία, χάρη στο κυρτό πάνελ 1800R, είναι καθηλωτική επειδή μεταξύ άλλων καλύπτει το οπτικό πεδίο του χρήστη. Η υποστηριζόμενη ανάλυση είναι 3840 x 1080 pixels ενώ η φωτεινότητα είναι 350cd/m² (650cd/m² peak). Όσον αφορά στη χρωματική της απόδοση, καλύπτει το 125% του χρωματικού πρότυπου sRGB και το 95% του DCI. 
 Η οθόνη υποστηρίζει επίσης τη τεχνολογία AMD FreeSync 2 για ακόμα πιο ομαλή εμπειρία HDR gaming. Σύμφωνα με τη Samsung, ο συνδυασμός της προηγμένης τεχνολογίας μείωσης του motion blur, με το πάνελ VA και τον super-fast MPRT στο 1ms (Motion Picture Response Time) καθώς και το refresh rate των 144Hz καθιστά μοναδική την εμπειρία gaming (ο χρήστης μπορεί πάντως εφόσον χρειαστεί να μειώσει το refresh rate στα 60Hz ή στα 120Hz).
insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.