ειδήσεις

Η NVIDIA ερευνά νέες Multi module GPU

Το ερευνητικό κομμάτι των GPU της NVIDIA φέρνει στο προσκήνιο μερικούς τρόπους που ίσως βελτιώσουν τις επιδόσεις στον τομέα σε μακροχρόνιο επίπεδο. Η λύση εν μέρη στο αυξανόμενο θέμα των επιδόσεων στον χώρο των GPU ίσως να περιλαμβάνει την χρήση modules με πολλαπλά chip, περισσότερους memory controllers και I/O διαύλους αντικρούοντας τις κατασκευαστικές μεθόδους και αρχιτεκτονικές που χρησιμοποιούνται σήμερα. 
Ο νόμος του Μουρ που αναφέρει πως κάθε 18 μήνες τα τρανζίστορ στο εσωτερικό των επεξεργαστών θα διπλασιάζονται έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του γι' αυτό και οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους να ξεπεράσουν το εν λόγω σκόπελο. Η πρόταση έχει να κάνει με πολλές μικρές ουσιαστικά GPUs συνδεδεμένες σε ένα κοινό package - PCB μια λύση που βοηθά στον παραλληλισμό των εργασιών επιταχύνοντας την διαδικασία του rendering κάτι που όμως έπρεπε να δοκιμαστεί, έστω και κατά προσέγγιση.
 Έτσι η ομάδα χρησιμοποίησε τον GPU simulator της ίδιας της NVIDIA και τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα μιας και η ομάδα παρατήρησε αύξηση 45.5% από ένα μονολιθικό σχέδιο GPU. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως ένα τέτοιο σχέδιο απέχει ακόμα από τη μαζική παραγωγή και προς την consumer αγορά για τουλάχιστον δύο ακόμα γενιές, όμως τα σενάρια είναι άκρως θελκτικά από geeky πλευράς.

About Freegr network

Από το Blogger.