τεχνολογία

Η Samsung αναπτύσσει μπαταρίες solid-state για κινητά

Η Samsung από ότι φαίνεται έχει ήδη λάβει μέτρα για να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο με το φιάσκο του Galaxy Note7. Μάλιστα τελευταία έγινε γνωστό, ότι τα μέτρα είναι ακόμα πιο δραστικά από αυτά που γνωρίζαμε. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία αναπτύσσει μπαταρίες solid-state (στερεάς κατάστασης) για smartphones, τεχνολογία που ενδεχομένως θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες μέσα στα επόμενα χρόνια. 
Η σχετική πληροφορία έγινε γνωστή από κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung, που θέλησε να μείνει ανώνυμο, και που μίλησε πρόσφατα στην Korean Herald λέγοντας πως η τεχνολογία είναι μόλις ένα με δύο χρόνια μακριά Πιο συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung δήλωσε: “το τεχνολογικό επίπεδο (της εταιρείας) πάνω στην παραγωγή μίας μπαταρίας στερεάς κατάστασης για smartphones θα είναι αρκετά ώριμο μέσα σε ένα με δύο χρόνια” και συμπλήρωσε πως “είναι στο χέρι της Samsung Electronics αν θα χρησιμοποιηθεί στα κινητά”. 
Η Samsung βεβαίως έχει κάθε λόγο να διερευνάει τη τεχνολογία μπαταρίας με στοιχεία στερεάς κατάστασης αν λάβουμε υπόψη μας την… εκρηκτική φύση των μπαταριών που βρίσκονταν στο εσωτερικό του Galaxy Note7, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί σύντομα με την ονομασία Galaxy Note7 Fan Edition. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι γνωστό πως δεν είναι και πολύ σταθερές, με περιστατικά εκρήξεων και υπερθέρμανσης να έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν

About Freegr network

Από το Blogger.