τεχνολογία

Αυξημένη ασφάλεια στο Windows 10 Fall Creators Update

Ένα feature που σύμφωνα με πηγές θα χαίρονται οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος, έρχεται από την Microsoft η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολλούς κινδύνους των τελευταίων μηνών. 
Η έξαρση του ransomware καθώς και των όλο και πιο έξυπνων ιών στον σύγχρονο κόσμο προβληματίζουν εταιρίες όπως η Microsoft, η οποία έχει στα άμεσα σχέδιά της, την ενίσχυση της ασφάλειας της Enterprise έκδοσης των Windows 10 (καθώς και όλων των υπόλοιπων), κάτι που θα δούμε να εφαρμόζεται από το Fall Creators Update... το Φθινόπωρο. Ο Windows Defender, που ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί χρήστες που το αποφεύγουν για χάρη κάποιου άλλου δωρεάν προγράμματος, θα "δει" πρόσθετα χαρακτηριστικά αλλά και ένα ανασχεδιασμένο κεντρικό panel στο οποίο θα παρουσιάζονται πληροφορίες όπως ο αριθμός των πιο πρόσφατων απειλών που κυκλοφορούν, θυμίζοντας ουσιαστικά ακόμα και τις απλές εκδόσεις των προγραμμάτων ασφάλειας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
 Βέβαια παρά τις προσπάθειες θα πρέπει να δούμε από κοντά πως τα πηγαίνει η εν λόγω έκδοση του Defender, μιας και η Microsoft δείχνει να απογοητεύει με τα Windows 10 S, την trimmed down και κατά τα λεγόμενα της Microsoft πιο ασφαλή έκδοση των Windows η οποία δείχνει να έχει τα ίδια κενά ασφαλείας, όπως αποκάλυψε ο ερευνητής ασφαλείας Matthew Hickey στο ZDNet. Μάλιστα τονίζει στη συνέντευξή του πως: "Θεώρησα πως από το branding και το συνοδευτικό υλικό του λειτουργικού συστήματος, ότι θα έχουν περιορίσει κάπως την εκτέλεση ξένων εφαρμογών στο σύστημα".

About Freegr network

Από το Blogger.