energyeficient

Η ΕΕ εγκρίνει χρηματοδότηση €3.2 δισ. για νέες τεχνολογίες μπαταρίας

Να και μια φορά που βλέπουμε το όνομα της κ. Margrethe Vestager να συμπεριλαμβάνεται σε είδηση που δεν έχει να κάνει με κάποιο πρόστιμο ή έρευνα για τους κολοσσούς της τεχνολογίας. Αυτή τη φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται στο προσκήνιο για έναν πολύ ευχάριστο λόγο, καθώς ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους €3.2 δισ. για να υποστηρίξει την Έρευνα και Ανάπτυξη διάφορων projects σχετικά με νέες τεχνολογίες μπαταρίας.
Τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν σε διάφορα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επάνω σε αυτά τα €3.2 δισ. θα επιτραπεί η συμμετοχή ιδιωτών χρηματοδοτών για ακόμη €5 δισ.! Οι έρευνες αφορούν την εξόρυξη και επεξεργασία ακατέργαστων πρώτων υλών, την παραγωγή προηγμένων χημικών υλικών, τον σχεδιασμό μπαταριών και την ενσωμάτωση τους σε διάφορα συστήματα, αλλά και μεθόδους επαναχρησιμοποίησης ή ανακύκλωσης τους.
Η επένδυση στις τεχνολογίες που αφορούν τις μπαταρίες αποτελεί μέρος του προγράμματος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μηδενίσει το ενεργειακό αποτύπωμα της μέχρι το 2050. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις και σε άλλους “πράσινους” τομείς, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα.

About Freegr network

Από το Blogger.