τεχνολογία

ΤΟ design που θέλει η Microsoft για τις εφαρμογές του Android

Τα Windows Phone και Windows 10 Mobile είναι επισήμως νεκρά, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τις προσπάθειες της Microsoft στο χώρο του mobile. Η  εταιρεία έχει εξελιχθεί από μια hardware εταιρεία που πουλά smartphones σε μια εταιρεία η οποία θέλει ο κόσμος να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές της στο Android και iOS. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η ήδη έχει ένα ολόκληρο portfolio από first party apps, όπως το Microsoft office, Outlook, Onedrive, Onenote, Edge browser και άλλα. Όλες αυτές οι εφαρμογές, έχουν σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας το MDL 2, τη γλώσσα δηλαδή του design που η Microsoft χρησιμοποίησε για τον σχεδιασμό των Windows 10. To 2017, η Microsoft εισήγαγε το νέο desgin που έφερε την ονομασία Fluent design και έκτοτε τα Windows 10 άρχισαν να υιοθετούν στοιχεία αυτού.
Η Microsoft έχει ήδη προβεί στη ριζική ανανέωση του Outlook, OneDrive, Word, Excel και PowerPoint με το mobile Fluent Design και η εταιρεία αναφέρει ότι οι χρήστες θα πρέπει να αναμένουν νέες εκδόσεις των Teams, Yammer και Planner. Μάλιστα, η ομάδα  εξετάζει υλοποιήσεις του design  και για συσκευές όπως το Surface Duo και αναφέρει ότι έχει δημιουργήσει mobile UI toolkits για εξωτερικούς developers.
Η φιλοσοφία της Microsoft είναι να αυξήσει την παραγωγικότητα για mobile σενάρια, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως microproductivity και micro-tasks. Σύμφωνα με την Microsoft, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούν να γίνουν στην mobile παραγωγικότητα των χρηστών και η εταιρεία παρατηρεί ότι οι χρήστες σπάνια επιτυγχάνουν τόσα πολλά σε ένα smartphone όσο σε ένα PC. Η Microsoft έχει παρατηρήσει συμπεριφορά των χρηστών όπου οι χρήστες ξοδεύουν ως και τέσσερις ώρες τη μέρα σε ένα τηλέφωνο, αλλά τα sessions κατά μέσο όρο κινούνται μεταξύ 20-30 δευτερολέπτων. Αυτό οδήγησε την εταιρεία να αναρωτηθεί ποια είναι η πιο πολύτιμη ενέργεια που κάποιος μπορεί να επιτελέσει στη συσκευή του σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και πως οι υπηρεσίες της Microsoft μπορούν να εμπλουτίσουν τις ενέργειες αυτές. Η Microsoft προς αυτήν την κατεύθυνση, διέθεσε νέα features τα οποία απευθύνονται και έχουν κατά νου το mobile, όπως το Play My Emails του Outlook, που επιτρέπει σε χρήστες να ακούσουν το inbox τους σαν podcast.  Η ίδια ακριβώς λειτουργικότητα έχει κάνει το ντεμπούτο της στο Word και Office με τη μορφή του read Aloud.
Μια ομάδα 40+ μηχανικών δημιούργησαν mobile UI toolkits που επιτρέπουν σε όλους τους designers στη Microsoft να δημιουργήσουν εμπειρίες που θα βοηθήσουν τον απλό χρήστη και οι οποίες θα εξελίσσονται στην πάροδο του χρόνου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτά τα toolkits είναι διαθέσιμα και για τους εξωτερικούς developers προκειμένου να δημιουργήσουν εφαρμογές με αυτά.  Η Microsoft αναφέρει ότι έχει επενδύσει στο Fluent Design μεγάλη προσπάθεια. Η ερώτηση είναι αν οι developers θα ακολουθήσουν και θα αναπτύξουν εφαρμογές βάσει των αρχών της Microsoft όσον αφορά το design.

About Freegr network

Από το Blogger.