τεχνολογία

H Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά τη Google για πρακτικές συλλογής δεδομένων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αφήσει σε ησυχία τη Google και ξεκινά νέο κύκλο ερευνών για να ελέγξει με ποιον τρόπο συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών, κατά πόσο αυτά παραμένουν ασφαλή στα χέρια της, αν οι πρακτικές της συμμορφώνονται με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία κ.ά.
Σύμφωνα με την αναφορά του πρακτορείου Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποστείλει ήδη σχετικά ερωτηματολόγια στη Google στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αναζητώντας πληροφορίες και για τις πρακτικές που αφορούν την online αντιμετώπιση των χρηστών, από τους web browsers μέχρι τις online διαφημίσεις.
Μπορεί να μοιάζει κακή επανάληψη, αλλά για μια ακόμη φορά η ΕΕ θέλει να μάθει με ποιον τρόπο εκμεταλλεύεται η Google όλα αυτά τα δεδομένα των χρηστών για να βγάλει κέρδος. Σε περίπτωση που ανακαλύψει ότι υπάρχουν παρατυπίες, τότε θεωρείται δεδομένη η επιβολή νέου προστίμου μετά τα δισεκατομμύρια που έριξε πριν από λίγο καιρό.
Να σημειωθεί ότι η ΕΕ δημοσιεύει πάντοτε τα ευρήματα των ερευνών της με σκοπό να ενημερώσει το κοινό και άλλες αρχές για να πραγματοποιήσουν τις δικές τους ξεχωριστές έρευνες.

About Freegr network

Από το Blogger.