5G

Άνοδο του 5G προβλέπουν οι αναλυτές ως το 2024

Η ABI Research πιστοποιεί πως το 5G θα μπορεί να βρίσκεται σε 1 δισεκατομμύριο mobile συσκευές μέχρι και το 2024.
Η ABI Research, εταιρεία έρευνας αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρεί ότι οι ειδικοί drivers που απαιτούνται για τη σύνδεση σε mobile δίκτυα 5ης γενιάς και ονομάζονται eMBB, ή αλλιώς Enhanced Mobile Broadband, θα είναι εγκατεστημένοι σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέχρι και τα τέλη του 2024. Σε γενικές γραμμές, τα επόμενα έτη αναμένονται ελπιδοφόρα για το 5G και όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι η ανάπτυξη στον τομέα αυτό θα γίνει με γεωμετρική πρόοδο, αρχής γενομένης από το 2020.


Στα δίκτυα 5ης γενιάς δεν θα είναι συνδεδεμένα μόνο τα smartphones, αλλά και πολλές άλλες συσκευές, όπως είναι οι φορητοί υπολογιστές, τα tablets, διάφορα wearables και όχι μόνο. Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους και να γίνει πιο εύκολα κατανοητό το πόσο πολύ αυξάνονται τα μεγέθη στην αγορά του 5G, αρκεί να συνυπολογίσει κανείς ότι μέσα στο 2019 υπάρχουν μόλις 15 εκατομμύρια συσκευές ικανές να λειτουργούν στα δίκτυα 5ης γενιάς σε όλο τον κόσμο.
Μέχρι το 2024, τα smartphones αναμένεται να είναι οι κυρίαρχοι της αγοράς του 5G, καθώς η ABI Research υπολογίζει ότι το 87% των νέων smartphones θα έχει δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G. Είναι μεγάλη η λίστα των κατασκευαστών που έχουν παρουσιάσει αντίστοιχα μοντέλα και αναμένεται να προστεθούν ακόμα περισσότεροι στο άμεσο μέλλον.

Ένα ζήτημα που μένει να διερευνηθεί είναι το κατά πόσο θα λειτουργούν όλα χωρίς πρόβλημα στην εποχή του 5G, αφού η νέα τεχνολογία δεν θα βασίζεται στις υπάρχουσες υποδομές του 4G για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους καταναλωτές. Θεωρείται ως ένα στοίχημα τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, το να υιοθετήσουν μία επιτυχημένη στρατηγική για την επόμενη ημέρα της mobile δικτύωσης.

About Freegr network

Από το Blogger.