AMD

Οι Ευρωπαίοι τελικά προτιμούν τους επεξεργαστές της AMD

Στην έρευνα του European Hardware Association (EHA) στην οποία ζητήθηκε η άποψη πολλών «tech enthusiasts» από την Ευρωπαϊκή ήπειρο (ειδικά εκείνων που διαβάζουν τις δημοσιεύσεις και τα άρθρα του EHA) διαπιστώθηκε ότι σε σχετική ερώτηση «εξέφρασαν ξεκάθαρη προτίμηση για τον επόμενο επεξεργαστή desktop που θα αγοράσουν, και σε ποσοστό 60% επέλεξαν AMD». Προφανώς το υπόλοιπο 40% προτιμά επεξεργαστή Intel. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη σε σχέση με πέρυσι, όταν το 60% δήλωσε ότι προτιμούσε Intel. Αυτό δείχνει τον μεγάλο αντίκτυπο των επεξεργαστών Ryzen 3ης γενιάς το 2019 στην αγορά επεξεργαστών για υπολογιστές desktop, καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της «πίτας», όπως έχουμε άλλωστε δει και από στατιστικά και διάφορες έρευνες κατά την διάρκεια της χρονιάς. 
 Ο Πρόεδρος του European Hardware Association επισήμανε: «Τα τελευταία τρία χρόνια είδαμε την AMD να αποκτά σημαντική δυναμική στο τμήμα της αγοράς “enthusiast”. Με την σειρά επεξεργαστών Ryzen, η AMD κατάφερε να εξαλείψει τις όποιες εναπομείναντες αποκλίσεις στην απόδοση, και παράλληλα να προσφέρει μία εξαιρετική σχέση τιμής/ απόδοσης». Βεβαίως, η Intel δεν είχε μόνο να αναμετρηθεί με την AMD για αυτή τη σχέση απόδοσης/ τιμής, αλλά είχε να αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα στην παραγωγή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει την ζήτηση για επεξεργαστές Core. 
Στην ίδια έρευνα, φαίνεται πως η AMD, μετά την κυκλοφορία των Radeon RX 5700 και 5700 ΧΤ κερδίζει έδαφος σε σχέση με την Nvidia όσον αφορά στην αγορά των καρτών γραφικών. Περίπου το 23% εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα έδειξε να προτιμάει τις κάρτες γραφικών της AMD, και το υπόλοιπο ποσοστό να προτιμάει εκείνες της Nvidia, κάτι που επιβεβαιώνεται και από άλλα στοιχεία . Αν και αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος, η Nvidia φαίνεται πως σιγά, σιγά χάνει έδαφος αφού τον περασμένο Μάιο το ποσοστό που κατείχε ήταν μεγαλύτερο κατά σχεδόν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. TechRadar, insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.