AMD

'Άφαντος' ο Ryzen 9 3950X

Ο νέος δεκα-εξαπύρηνος επεξεργαστής της AMD αναρτήθηκε στα πρώτα καταστήματα όμως η τιμή του είναι αρκετά υψηλή και η μικρή διαθεσιμότητα είναι ένας από τους λόγους.
Οι αναφορές για τη μικρή διαθεσιμότητα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες όταν 'σύγκριναν' το μοντέλο με τον 3900X ο οποίος έχει και αυτός προβλήματα διαθεσιμότητας ακόμη και μετά από μήνες κυκλοφορίας. Σε αντίθεση με την Intel που έχει φέρει στο προσκήνιο το θέμα μέσω δελτίων τύπου και απολογητικών γραμμάτων, εδώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το θέμα και το μόνο που βλέπουμε είναι υψηλές τιμές για την ώρα που φτάνουν τα 999€ στην ελληνική αγορά αλλά και τη Γερμανική αγορά.
Μετά τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας τους το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους νέους Threadripper οι οποίοι ναι μεν κυκλοφορούν σε μικρότερους αριθμούς όμως με τις επιδόσεις που μετέδωσαν αρκετά μέσα κατά το λανσάρισμα και τον μηδαμινό ανταγωνισμό έχουν το 'ελεύθερο' της υψηλότερης τιμής σε σχέση με τα αναμενόμενα. Μέρος των αυξήσεων βέβαια απορρέει και από τα καταστήματα που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι διαθέτουν μετρημένα κομμάτια. Φερ' ειπείν στην Ελλάδα έχουμε λιγότερα από 12 κομμάτια διαθέσιμα για τον Ryzen 9 3950X και αυτό θα βελτιωθεί τον Δεκέμβριο, ενώ άγνωστο είναι το πόσα τεμάχια είναι διαθέσιμα στην αγορά της Ευρώπης.

About Freegr network

Από το Blogger.